EICMA – Milánó, 2. rész

Milánói beszámolónk második felére maradtak az igazi egzotikumok, a kisebb vagy éppen hazánkban kevésbé ismert gyártók újdonságai.


Találtunk aprócska gyöngyszemeket, horror drága, gyűjtőknek szánt modelleket, sci-fi filmekbe illő fejlesztéseket és olyan megfizethető, egyben praktikus motorokat, amik remélhetően hamarosan nálunk is elérhetőek lesznek majd. A robogóktól a sportmotorig minden kategória képviseli magát, de azt bátran kijelenthetjük, hogy tartja magát a vintage őrület, csakhogy mostanra a flat track az új scrambler.

A sci-fi határait súrolja az újonnan alapí­tott brit gyártó, az Arc elektromos koncepciója. A tévedések elkerülése végett, nem összetévesztendő a Keanu Reeves -féle Arch Motorcycle-lel, és nincs is vele kapcsolatban.

Három éve találkoztunk először a Brixton márkával. Az angolos hangzású nevű, ám osztrák tulajdonban lévő gyártó elképesztő fejlődést mutatott be azóta, retró jellegű, olcsó 125-öseivel elárasztották Európát.

 


2016 óta rendszeresen elbűvöl bennünket kézzel készí­tett motorcsodáival a Brough Superior Milánóban, amelyek borsos áruk ellenére szépen fogynak is. 2017-ben 65, idén pedig 85 darab készült a Franciaországban található gyárban.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/01 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.