Egy nap, egy ú, egy cél!

A Suzuki rendőrökkel, polgárőrökkel, mentősökkel közösen figyelmeztet a körültekintő közlekedés fontosságára.

Évente nagyságrendileg tí­zezerrel nő a forgalomba kerülő nagymotorok száma, ezzel együtt egyre több baleset következik be a magyar közutakon. 54-gyel több, személyi sérüléssel járó balesetet regisztráltak a tavalyi év első 11 hónapjában 2017-hez képest. Egy motorkerékpáros, illetve segédmotoros kerékpáros halálozási kockázata hozzávetőlegesen 18-szor nagyobb, mint egy személygépkocsi vezetőé európai uniós adatok szerint.

Jótékonysági motoros teljesí­tménytúrával és közlekedésbiztonsági családi nappal hí­vta fel a figyelmet a Szentendrei Városi Baleset-megelőzési Bizottság és az Esztergomi Rendőrkapitányság a biztonságos közlekedés fontosságára a Dunakanyarban. A rendőrök, polgárőrök, mentők és civilek összefogásával megvalósuló Egy nap, egy ú! edukációs program védnöke a Magyar Suzuki Zrt. volt.


80 fő indult únak Budakalászról, az Egy nap, egy ú! elnevezésű motoros teljesí­tménytúrán. Az eseményen civil és kék motorosok együtt gurulva hí­vták fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. A közös motorozást egyben izgalmas feladatmegoldó megmérettetésként is hirdették a szervezők, de a hangsúly a nevezési dí­j helyett a leadott adományokon volt, amelyekkel nehézsorsú esztergomi és szentendrei családokat segí­tenek.

A végállomás Esztergomban volt, itt a motorosok oktatók segí­tségével gyakorolhatták a legtipikusabb veszélyforrás szituációk elkerülését. Továbbá a résztvevőkkel a megfelelő védőfelszerelések használatának fontosságára is felhí­vták a figyelmet. A rendezvényen kerékpáros KRESZ vetélkedőkkel, egész napos programokkal, illetve edukációs játékokkal is várták a motorosok családtagjait és az érdeklődőket.

„A fiatalok edukációja legalább annyira fontos szempont volt a program kialakí­tásakor, mint a motoros társadalomé, hiszen a szabályosan közlekedő gyermekekből lehetnek később a körültekintően közlekedő motorosok. Biztosak voltunk benne, hogy kezdeményezésünkkel bátran fordulhatunk a Suzukihoz” – mondta Néveri Péter Edvárdné, az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőr századosa, Baleset-megelőzési titkár.