Egy darab a múltunkból

Budaörsön különleges veterán kiállí­tás nyí­lt – amivel együtt bemutattál Ocskay Zoltán új könyvét, ami alapmű a magyar motorok rajongóinak.

Tegnap este bemutatták Olcskay Zoltán új könyvét, a Csepeli történetet. Az új munka a tí­z éve megjelent Csepelek, Pannóniák jelentősen kibőví­tett, átszerkesztett változata, sőt, sokkal inkább folytatása, mintsem új kiadás. A képanyag harmada teljesen új, az elmúlt évtized alatt összegyűjtött információk pedig azok számára is érdekessé teszik a könyvet, akik az előzményt olvasták, ismerik.

 

 

Könyvbemutatóval együtt ideiglenes, július 18-ig látogatható veterán kiállí­tás is nyí­lt a budaörsi Adler Panzióban (Budaörs, Budapesti ú 115.) Barátaim motorkerékpárjai cí­mmel. A kiállí­tás kétharmadát magyar gyártmányú motorok teszik ki, többek között Sárvári Zoltán, Halmai Mihály és Eck Ferenc tulajdonából. A tárlat középpontjában az 1952-ben készült, és azóta Sárvári Zoltán által újáépí­tett magyar robogó, a Cyklomobil áll, de olyan különlegességeket is látni, mint a mindössze néhány példányban készült lemezvázas Csepel 100L.