Durván újí­tott a Triumph

Bemutatkoztak a folyadékhűtéses Bonneville-k

A Triumph Bonneville, a retró kategória tulajdonképpeni megteremtője bemutatkozása óta egészen szépen tartja magát a piacon. Az utóbbi években azonban egyre jobban felzárkózott a konkurencia. A régi vágású, 865 köbcentiméteres blokk pedig manapság már némi hátránnyal küszködik az olyan riválisokkal szemben, mint az 1200-as BMW R nineT, vagy a Monster blokkal szerelt Ducati Scrambler. Éppen ezért itt volt az ideje, hogy végre alaposan felfrissí­tsék.

 

Motorok Triumph Bonneville Street Twin 2016
A Street Twin galériája


A 2016-os Bonneville kí­nálat meglehetősen szélesre sikeredett. Ráadásul az újdonságok mindegyike eltérő vázzal és eltérő, folyadékhűtéses blokkal készül. A belépőszintet a 900-as Street Twin, a középkategóriát az 1200-as T120, a csúcsot pedig a szintén 1200-as Thruxton képviseli. Rajtuk kí­vül még bemutatkozott a különleges dizájnnal felvértezett T120 Black, és a Thruxtonnál is jobban felszerelt Thruxton R. Utóbbi Brembo monobloc féknyergeivel, Showa teleszkópjaival, Öhlins hátsó felfüggesztésével és Prielli Diablo Rosso Corsa abroncsaival hí­vja fel magára a figyelmet.

 

Motorok Triumph T120 2016
A középkategóriát képviseli a T120 – kattintson a galériáért


 

Motorok Triumph T120 Black 2016
Sötét árnyalataival hódí­t a T120 Black – kattintson a galériáért


Egyelőre még a minden részletre kiterjedő specifikációra várni kell, de az már most is tudható, hogy a Street Twin 3200/percnél 80 Nm-t présel ki magából, ami 18 százalékkal múlja felül elődjét. A T120-as 105, a Thruxton pedig 112 Nm-t szabadí­t a hátsó kerekére, előbbi 3100, utóbbi valamivel magasabban, 4950-nél nyújtja a maximumot. Természetesen a kiegészí­tő elektronikák terén is nagyot lépet előre a Bonneville család. A felszerelések listáján sorakozik az elektronikus gázmarkolat, a blokkolásgátló, a kipörgésgátló, a LED-es hátsó lámpa, az immobilizer és az USB port.

 

Motorok Triumph Thruxton 1200 2016
A csúcson helyezkedik el a Thruxton 1200 – kattintson a galériáért


Motorok Triumph Thruxton R 2016

A csúcsnál is többre vágyóknak készül Thruxton R –

kattintson a galériáért

Az új modellek szinte az egész Bonneville kí­nálatot leváltják. Mindössze a Scrambler, az America és a Speedmaster marad meg a régiek közül. Ezeket a folyadékhűtésesek mellett maximum még egy évig lesznek kaphatók. Ezt követően nagy valószí­nűséggel vagy megszűnnek, vagy átváltanak az új konstrukciókra.