Durva napon vannak túl a motorosok

A Dakar-rali második napján a versenyzőknek már egyáltalán nem volt könnyű dolguk. A motorosok részére a Resistenciától San Miguel de Tucumánig tartó teljes táv 803 km volt, amiből 275 volt az úgynevezett speciál, tehát mért szakasz.

 

A mai szakasz térképe

 

Az első napi, bemelegí­tő etap után összesen 142 motoros vágott neki távnak, köztük magyarok is. Emanuel Gyenes a 33., Dési János a 80., Saghmeister Gábor a 95., és az újoncként induló Horváth Lajos a 136.-helyről indulhatott neki a második megmérettetésnek.

 

Az első Toby Price lett

 

A második szakaszt a tavalyi győztes, a napnak 17. helyről nekivágó, KTM-es Toby Price nyerte, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést. Második helyen a szintén KTM-es Mattias Walkner végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a Hondával induló Paulo Goncalves futott be.

 

A végső adatok szerint a magyarok közül Gyenes a 28., Dési a 72., Saghmeister a 90., Laller pedig a 126. helyen ért célba.

 

(A teljes befutó itt, az összesí­tett állás pedig itt érhető el)

 

Holnap ismét kemény nap vár a mezőnyre. Összesen 784 km-t kell megtenniük, amiből 360 lesz szelektí­v. A tetemes távolság mellett ráadásul a hőmérséklet és a magasság is nehezí­theti a körülményeket.

 

(fotók: facebook.com)