Dupla pontszerzésre készül Oschersleben-ben Kakuszi ídám

A H-Moto Team fiatal tehetsége ezen a hétvégén a németországi Oschersleben-ben folytatja idei szereplését a nemzetközi mezőnyben. Kakuszi ídám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz, és abban reménykedik, hogy a tavalyi eredményeinél – az első futamon a 14, mí­g a másodikon 10. lett – jobban teljesí­t majd, és összetettben is sikerül előrelépnie a jelenlegi 13. pozí­ciójából.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi ídám ezen a hétvégén folytatja szereplését az ADAC Junior Cup sorozatban. Európa egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye korábban Assenben teljesí­tett dupla futamot, ahol a 15 éves motoros abszolú nem vallott szégyent, és a népes mezőnyben végül mindkétszer a pontszerző 12. helyen zárta a szezonnyitót. ídámra most az az oscherslebeni pálya vár, ahol tavaly már versenyzett a sorozatban, és az első futamon a 14., mí­g a másodikon 10. lett, í­gy azzal a feltett szándékkal hajt ki a német aszfaltcsí­kra, hogy mindenképpen előrébb végezne, mint 2017-ben.

„Nagyon vártam a folytatást, ráadásul a tavalyi szezonban már sikerült megismernem a pályát, aminek nagyon tetszett a vonalvezetése. Volt egy hosszabb szünet a szezonnyitó és a mostani, második versenyhétvége között, í­gy videózással készültem elsősorban a mostani megmérettetésre. Persze a motorozás sem maradt ki a programból, és az Euroringen tartott magyar bajnoki futamon sikerült is dobogóra állnom a Supersport 300-as kategóriában. Szeretném felülmúlni a tavalyi eredményemet, és a célom, hogy ezútal mindkét futamot a legjobb nyolc között zárjam”– mondta Kakuszi ídám, aki összetettben nyolc ponttal a 13. helyen várja a folytatást.