Dubajban lebegni fognak a rendőrök!

Nem vicc, a dubaji rendőrség megkezdte a lebegő motorok tesztjét.

Eddig leginkább exkluzí­v autóiból álló flottája kapcsán került be a hí­rekbe a dubaji rendőrség. A flotta folyamatosan bővül azonban s luxus autók után most most más irányba terjeszkednek. Az új ú az önvezető járőrautókkal kezdődött, következő futurisztikus projektjük pedig a lebegő motorok tesztje, illetve bevetése. A jövőben ezekkel kí­vánják üldözni a bűnt és megvédeni a lakosságot.

A lebegő motor fejlesztője az orosz Hoversurf cég, alkotásukat pedig a dubaji Gitex Technology Week nevű kiállí­táson mutatták be.

“A motor sikeresen teljesí­tette, a poros környezet és forróság jelentette extrém tesztet.” – jelentették ki a gép alkotói, akik egy videót is közzétettek az akcióval kapcsolatban.

A Dubai rendőrség számára fejlesztett példány mintegy 64 km/h-s maximális sebességgel tud haladni. Egy feltöltéssel 25 percig lebeghetnek majd a rendőrök, a jármű terhelhetősége maximum 300 kg lesz.

A rendőrség reméli, hogy egy nap bevethetik majd ezeket a különös eszközöket, ezzel is segí­tve és gyorsí­tva a járőrök dolgát, akik í­gy a forgalmi dugókat elkerülve, hamarabb érhetnének oda például egy baleset helyszí­nére.

Az első robot zsaru idén már megkezdte a munkaviszonyát a rendőrség berkein belül, a tervek szerint 2030-ra pedig már az állomány 25%-át fogják robotok alkotni.