Dokumentumfilm készül az Erik Buell Racingről

1983-tól napjainkig öleli fel a történetet az alkotás

Mint ismeretes, az Erik Buell Racing ismét csődbe ment. Az amerikai sportmotor-gyártó meglehetősen rögös utat járt be az elmúlt bő 3 évtizedben. A története 1983-ban kezdődött, amikor egy ex-Harley-Davidson mérnök, Erik Buell elhatározta, hogy saját vállalatot indí­t. A megalapí­tott Buell Motorcycle-ben maga a Harley-Davidson is látott fantáziát, ezért tí­z évvel később megvásárolta a cég 49 százalékát, majd újabb tí­z évet követően a maradékot is. Ekkor ünnepelte fénykorát a Buell. 2006-ban gördült ki a 100 000. motorkerékpár a wisconsini vállalat szerelőcsarnokából.

 

2009-ben stratégiai megfontolásból kiszállt a Harley-Davidson az együttműködésből. A nehéz helyzet megoldását az Erik Buell Racing megalapí­tása jelentette. A kezdetben önálló vállalatban ezútal India egyik legnagyobb motorkerékpár-gyártója, a Hero MotoCorp látott piaci lehetőséget. Ezért 2013-ban rátette a kezét az EBR 49 százalékára. A lépés elvileg egy úgynevezett win-win szituáció lett volna, mivel az amerikai cég egy biztosnak tűnő támaszra lelt, az indiai előtt pedig megnyí­lt Észak-Amerika kapuja. A fejlesztések lendületet is kaptak. A 1190 RX névre keresztelt sportmotort követően bemutatkozott az EBR mindenkit maga mögé utasí­tó, 185 lóerős csupaszgépe, a 1190 SX és küszöbön állt az azonos blokkal készülő túraenduró, a 1190 AX leleplezése is.

 

Sajnos végül máshogy alakult. íprilis közepén robbant a hí­r, hogy az Erik Buell Racing ismét csődbe ment és jelenleg maximum reménykedni lehet abban, hogy még lesz folytatása ennek a szövevényes történetnek. Az eddigiekről egy dokumentumfilm (cí­me: The Ragged Edge) készül, melynek bemutatási dátuma egyelőre ismeretlen. Viszont addig is megnézhetünk egy rövid í­zelí­tőt.