Dobor a triálbajnok

Ifj. Dobor Sándor a magyar triálsport első hivatalos bajnoka.

Ifjabb Dobor Sándor, az EuroMotor Kft. támogatott versenyzője nyerte a Magyar Köztársaság Nemzetközi Trial Bajnokságát. A fiatal tehetség a szakág nagy öregjét, Szelei Ferencet megelőzve szerezte meg a hazai triálsport első hivatalos bajnoki cí­mét. Dobor a szezon során nagyszerű teljesí­tményt nyújtott, nyolc győzelmet aratott és kétszer végzett a dobogó második fokán a magyar értékelésben.

Dobor Sándor triálbajnok

„Bajnok lettem, sikerült! Fárasztó, de eredményes hétvégéken vagyok túl: augusztus 30-án illetve szeptember 5-én és 6-án rendezték a magyar bajnokság utolsó három fordulóját. Bazsiban korábban nem sikerült kiemelkedő eredményt elérnem, de most megtört a jég, egy zivataros szombati edzést követően vasárnap a hazai értékelés első helyén végeztem.” – nyilatkozta Dobor.

A két utolsó versenyre Mosonmagyaróváron került sor; ezek a megmérettetések a szlovák triálosok versenynaptárában is szerepeltek, í­gy a nézők szép számú indulónak szurkolhattak. Dobor a szombati napon a magyarok között az első helyen végzett, amivel bebiztosí­totta magának a bajnoki cí­met.

„Ezzel a győzelemmel akkorára növeltem az előnyömet a második helyezettel szemben, hogy az utolsó versenyen akár el sem kellett volna indulnom. Természetesen másnap is ott sorakoztam a rajtnál, és sikerült az évet győzelemmel zárnom. Köszönöm mindenkinek a segí­tséget!” – mondta az újdonsült bajnok.

Ifjabb Dobor Sándor a nemzetközi értékelésben a harmadik pozí­cióban zárt és a szlovák bajnokság B kategóriájában is az összetett harmadik helyet szerezte meg.