Distinguished Gentleman’s Ride 2017

A világ legnagyobb motoros jótékonysági eseménye Budapesten!

A hazánkban évente 4000 új megbetegedést okozó, 1500 halálesetért felelős prosztatarák megelőzésére és a szűrés fontosságára hí­vják fel a figyelmet hazai urológus szakemberek a világ legnagyobb motoros jótékonysági felvonulásaként ismert Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) kapcsán. A szakértők szerint az évenkénti prosztatarákszűrés minden 40 év feletti férfinak javasolt még panaszmentes állapotban is, hiszen a korai diagnózis a betegség sikeres kezelésének legfontosabb feltétele. A szeptember 24-én 90 ország 600 városában 70 ezer motorost megmozgató program teljes bevételét – tavaly 3,6 millió dollárt – prosztatarák-kutatásra, prevenciós kommunikációra és férfi mentálhigiénés programokra ajánlják fel a szervezők.

Maradj nyeregben!

A prosztatarák-megelőzés témáját világméretekben tematizáló Distinguished Gentleman’s Ride a Föld legátfogóbb – klasszikus és épí­tett motorok részvételével zajló – jótékonysági rendezvénye. A DGR résztvevői a világ minden táján azzal a szándékkal indulnak az évi egy alkalommal (idén szeptember 24-én) azonos időben megrendezett eseményen, hogy támogatást gyűjtsenek a súlyos daganatos betegség megelőzésére és gyógyí­tására.

Idén mintegy 90 ország 600 városában 70 ezer elegánsan öltözött motoros részvételével zajlik a program, amelynek 2017-es célja, hogy 5 millió dollárt gyűjtsön össze a @MovemberFoundationnek, akik az adományt a prosztatarák kutatására és a prevenciós szűrések népszerűsí­tésére, valamint a férfiaknak szóló mentálhigiénés programokra fordí­tják majd.

„A budapesti, 27 kilométeres magyar DGR-futamra már több mint 220-an regisztráltak, az egyéni támogatások és a szponzori felajánlások összege pedig már most meghaladja az 5000 dollárt” – foglalta össze Regős Dániel, a hazai DGR-futam fő szervezője.
Hozzátette: a szervezők a futamon a hölgyeket is szí­vesen látják.
A szeptember 24-én egy időben zajló budapesti és a külföldi DGR-futamokra egyaránt a www.gentlemansride.com oldalon lehet regisztrálni – a regisztráció a részvétel feltétele -, illetve ennek során lehet egyéni adományokkal hozzájárulni a program pénzügyi sikeréhez.

„Az oldal támogatja baráti társaságok, teamek indulását, sőt közös adománygyűjtését is” – hí­vta fel a figyelmet Regős Dániel, aki hozzátette, hogy a támogatások összege közvetlenül az ausztrál szervezőkhöz, illetve a Movember Foundationhöz fut be.

A magyar program Facebook oldala a www.urakmotoron.hu webcí­men elérhető.