Delepine elhagyta a gyári csapatot

A kétszeres szupermoto világbajnok, a belga Gerald Delepine 2006 után csapatot váltott. 2009-ben is marad a Husqvarnánál, azonban már nem a gyári CH Racing csapatnál, hanem a gyári támogatott Cross 2R-nél fog versenyezni.

    A szupermoto vb-n két dolog biztos. A bizonytalanság és a csapatok átalakulása. Nem tudni, hogy megmarad-e a jelenlegi két kategória, az S1 és az S2, vagy pedig összevonják-e a két géposztályt. Nem tudni, hogy a többhengeres gépeknek lesz-e új vb-sorozata. Mí­g nem tudni, hogy hány csapat és versenyző tudja vállalni a vb szereplést.


    A szupermoto vb sosem volt rózsás helyzetben, azonban a jelenlegi gazdasági válság miatt még nagyobb lett a bizonytalanság. A csapatoknak nagyon nehéz összeszedni az egész szezonra elegendő pénzt, a motorosoknak pedig nagyon nehéz elfogadható szerződést találni. A szupermoto vb helyzetét jól mutatja, hogy a Husqvarna már át is alakí­totta gyári csapatát, az olasz CH Racinget. Az alakulatnál lejárt Gerald Delepine szerződése, amelyet nem hosszabbí­tottak meg. Delepine, aki 2009-ben már 40 éves lesz, 2006 és 2008 között versenyzett a Husky gyári egységénél, amelyben 2007-ben világbajnok volt.

    Az egykori motokrosszos – a már megszűnt 500-ban győzelmei is voltak – azonban ennek dacára mégis maradt a Husqvarnánál. A Pókember ugyanis aláí­rt ahhoz a szintén olasz Cross 2R csapathoz, amelyben 2004 és 2005 között motorozott és amelyben 2005-ben megszerezte az első vb-cí­mét. A CH Racing előtt a Cross 2R volt a Husqvarna első számú csapata! Delepine tehát egy ismerős alakulathoz igazolt vissza, amelynek a vezérpilótája is lesz. Delepine, aki idén vb-harmadik lett, a Husqvarna mellett az S2-öt sem hagyja el, mí­g a szerződése értelmében gyári támogatott pilótája lesz a Huskynak.