Dakar 2018: Red Bull KTM Factory Racing Rally Team

A narancs csapat bemutatkozott, és készen állnak a megmérettetésre.

Pár nap választ el minket a 2018-as Dakar rajtjától. A sorozat jubileumi 40. megmérettetése továbbra is “idegen” kontinensen kerül megrendezésre. A 15 napos küzdelem során Perun, Bolí­vián és Argentinán keresztül fog vezetni a versenyzők úja. Idén több mint 500 induló vág neki a megmérettetésnek. köztük a magyar Horváth Lajos azaz Dakaros Laller, akinek természetesen külön szurkolunk!!!

A versenyzőkre váró úszakasz az alábbi videóban megtekinthető:

A KTM gyári csapata is egy videóban mutatkozott be, a csapatot a cí­mvédő Sam Sunderland, Toby Price, Matthias Walkner és Antoine Meo alkottja. Ő tőlük várja az oszták gyártó a sorozatban 17. győzelmüket az év legnehezebb tereprally versenyén.

A versenyzőik kezébe igazán éles fegyvert adott a gyár, a két éven át fejlesztett új KTM 450 Rally képében. A motor az első megmérettetésén győzelemmel debütált, a végleges verziót az EICMA-n is megcsodálhattuk Milánóban. Az új motorblokk és elektronikai fejlesztések pontosabb gázreakciókat, az új váz és lengőkar élesebb irányí­thatóságot mí­g az átdolgozott tank és érezhetően keskenyebb idomok jobb manőverezhetőséget eredményeznek. Kérni aligha lehetett volna többet, a fejlesztések eredményét meglátjuk a végső elszámoláskor. íme az új motor és versenyzőik mozgásban:

 

A megmérettetés január 6-án veszi kezdetét!