Dakar 2018: 6.nap, új név az összetett élén

Dési János továbbra is menetel, az élmezőnyben izgalmasan alakulnak a dolgok.

A mezőny átért Bolí­viába, az élen volt egy kis átrendeződés. Az, hogy mennyire kemény napokon van túl a mezőny azt jól szemléltette az egyik angol motoros beszámolója. Elmondta, hogy az ötödik mért szakasz után hosszú-hosszú összekötő szakasz és főleg a vége volt fárasztó amikor a táborhoz közeledtek. A nézők elállták az utat, mindenki szerette volna megérinteni őket, készí­teni egy szelfit. Azt gondoljuk érthető ha egy versenyző tizenhárom nyeregben töltött óra után nem erre vágyik… Pláne ha hajnal négykor indul a nap.

A hatodik nap programjának egy részét törölni kellett a motorosok számára, hiszen 4 700 méterrel a tengerszint felett nem voltak alkalmasak a körülmények. A motorosokra í­gy végül egy 194 kilométeres mért etap várt. A rövidí­tett távon a KTM francia pilótája, Antoine Meo volt a leggyorsabb, megelőzvén a másodpercre azonos időt futó Toby Prince és a Hondás Kevin Benavides alkotta duót. A Honda argentí­nja ezzel az összetettben is átvette a vezetést. Erre azért különösen büszke mert hazája szí­neiben erre korábban még senki sem volt képes.

Joan Barreda nem volt elragadtatva a tegnapi hideg, csapadékos körülményektől, nem is jutorr előrébb a szakaszon.

Dési János, bár nem hallat magáról de gyönyörűen megy előre, minden nap jobb helyen zárja a napot és lépdel előre az összetettben. A 6. szakaszt a 68. helyen teljesí­tette amivel összetettben feljött a 81. helyre. Szorí­tunk érte csak í­gy tovább!!!

Most egy nap pihenő következik majd folytatódik az őrület.

6. nap eredményei:
1. Antoine Meo  KTM 1ó54p10mp
2. Kevin Benavides Honda +30mp
3. Toby Price KTM +30mp
4. Diego Martin Duplessis Honda +1p13mp
5. Daniel Oliveras KTM +1p55mp

Összetett állása 6 nap után:
1. Kevin Benavides Honda 16ó33p20mp
2. Adrien Van Beveren Yamaha +1p57mp
3. Matthias Walkner KTM +3p50mp
4. Joan Barreda Honda +9p33mp
5. Toby Price KTM +9p39mp