Dakar 2018: 11. nap, Fájdalmas búcsúk napja FRISSíTVE!

Sajnos Joan Barreda mellett, Dési János is kénytelen volt feladni az idei viadalt, mielőbbi gyógyulást kí­vánunk neki!!!

Dakar az Dakar. Itt minden apró hibáért nagy árat fizet az ember mindegy, hogy a mezőny melyik részén halad. Dési János az első napon kapott két órás időbüntetése után, napról-napra szépen lépdelt előre a mezőnyben, de sajnos őt is elérte a bajt. Ráadásul nem is technikai gond jelentette a véget, hanem egy tegnap előtti bukás aminek következtében eltörte a vállát. Fájdalmas a búcsú, de reméljük, hogy hamar sikerül majd felépülni a sérülésből. A teljes szerkesztőség nevében drukkolunk ezért és gratulálunk az eddigi meneteléshez!

Az összetett győzelemért küzdő Joan Barreda sem bí­rta tovább terminátor futamát, napok óta húzódó térsdérülése miatt ő is kénytelen volt feladni a harcot. A spanyol motoros minden évben megvillantja tempóját és képessí­égeit, de a diktált sebesség többször soknak bizonyult már. Idén a második helyről búcsúzott.

Az osztrák Matthias Walkner ellentétben vele igyekszik a gyorsaság és megbí­zhatóság között megtalálni az arany középutat. A 11. szakaszon sem ő volt a leggyorsabb, hanem csapattársa, az ausztrál Toby Price. A végén persze már nem sok embert fog érdekelni a szakasz győzelmek darabszáma, sokkal inkább a győztes neve. Ennek fényében tudatos és érthető, hogy Walkner próbálja okosan beosztani megszerzett előnyét.

Toby Price visszabosszulta a tegnapot, ahol ő is a csoportosan eltévedők között volt. Összetettben már csak hét percnyire van a második heyezett Kevin Benavidestől aki a legjobb Hondás a mezőnyben. Napok kérdése és kiderül ki nyeri ezt az őrült évet.

11. nap eredményei:

1. Toby Price KTM 4ó 01p 33mp
2. Kevin Benavides Honda +1p 38mp
3. Antoine Meo KTM +6p 31mp
4. Ricky Brabec Honda +7p 34mp
5. Matthias Walkner KTM +11p 01mp

Összetett állása 11 napot követően:

1. Matthias Walkner KTM 36n 33ó 37p
2. Kevin Benavides Honda +32p 00mp
3. Toby Price KTM +39p17mp
4. Gerard Farres KTM +49p17mp
5. Antoine Meo KTM +59p 05mp

A szervezők az időjárási viszonyok miatt törölték a csütörtöki 12.napot a motorosok számára, í­gy a megmérettetés pénteken fog folytatódni!