Csuklótörés miatt kényszerpihenőn Szvoboda Bence

A németországi versenyen elszenvedett bukás komolyabb következményekkel járt, mint amire először gondolt a kilencszeres magyar bajnok.

Remekül indult Szvoboda Bence számára az idei szezon, dobogóra állhatott a cseh, az osztrák és a magyar motokrosszbajnokságban is. Németországban nem tudta folytatni sikerszériáját, elpártolt tőle a szerencse. A kvalifikáción és az első futamban is nagyot bukott, utóbbi baleset súlyos következményekkel járt.

– Két csont is eltörött a bal csuklómban, de biztosat majd csak a CT után tudok mondani. Az előzetes vizsgálatok után elmondható, hogy a legjobb esetben is négy hét kényszerpihenőre szorulok, í­gy kénytelen leszek versenyeket kihagyni. Ezzel a sérüléssel sajnos a bajnoki esélyeim elszállni látszanak Csehországban és Magyarországon is. – mondta csalódottan a sérült versenyző.

Szvoboda tavaly első magyarként nyerte meg a cseh felnőtt bajnokságot az MX2-es kategóriában, idén egy géposztályt feljebb lépve már az MX1-es kategória trónját ostromolta, a hazai bajnokságban pedig a tizedik egyéni cí­méért szállt harcba.

Ezzel a sérüléssel a hétvégén Kiskunlacházán megrendezésre kerülő Európa-bajnoki versenyen sem indulhat, ami azért lehet csalódás a hazai közönségnek, mert tavaly ő nyerte a királykategória futamait. Ha már versenyzőként nem, szakkommentátorként számí­thatnak rá a sportbarátok Kiskunlacházán.