Csináld magad motort dobna piacra egy amerikai vállalat

A kit autó után jöhet a kit motorkerékpár

Egy ideje léteznek dobozból összeszerelhető négykerekűek, ami lényegében annyit takar, hogy az ember vehet magának egy nagy rakás, gondosan összeválogatott alkatrészt, amikből otthon a garázsban, fáradtságos munkával összeépí­thet egy olyan autót, amit aztán levizsgáztatva utcán is használhat.

 

Most pedig ennek mintájára éppen megszületőben van a kit motor ötlete, ami könnyen kitalálható módon, otthoni motorkerékpár épí­tést jelent. Az amerikai Moto8ight tervezi, hogy elsőként elkezd ilyen szettekben utazni, de egyelőre még az engedélyezések utolsó fázisánál tart.

 

 

A dolgok jelen állása szerint annyi már biztos, hogy a csomagban valamilyen Suzuki vázat lehet rendelni, ami 600-as, 750-es, 1100-as és 1200-as, olajhűtéses blokkok befogadására lesz képes, melyek a Bandittól, a GSX-F-től, vagy akár a GSX-R-től származhatnak. A gyártó tervei szerint ezzel a konstrukcióval az utólagos cserék is könnyen megoldhatók lesznek. Tehát simán összerakható elsőre 600-assal a saját motor, aztán, amikor már kevésnek érződik az ereje, jöhet a 750-es, vagy az 1100-as.

 

Az egész összeszerelési folyamat egyébként nem tart majd túlságosan sokáig és különösebben speciális szerszámokat sem igényel. A mostani kilátások szerint mindössze két óra leforgása alatt kompletten megépí­thető lesz a motorkerékpár. A folyamatban online videók és részletes leí­rások fogják segí­teni a tulajdonosokat.

 

(moto8ight)