Cruiserből túraenduró

Egy thaiföldi dí­ler megcsinálta, amire senki sem számí­tott

Richy Wilson, a Chiang Maiban található Richco Harley-Davidson társtulajdonosa az amerikai márka Street 750 épí­tő versenyén felbuzdulva elkészí­tette a Stealth 750-re keresztelt öszvérét.

 

Az amúgy kansasi származású alkotó saját maga gyártotta le a különleges burkolatokat, az üzemanyagtankot és a lengővillát. A megfelelő összkép eléréséhez olyan í­nyencségeket is feldobott a túraenduróra, mint a ráccsal védett fényszóró és a három doboz rögzí­tésére alkalmas, hátsó konzol.

 

 

A terepjárási képességek javí­tása érdekében a 750-es Harley most már fűzött felniken gördül, elöl 21, hátul 18 colos átmérővel, melyeken természetesen bütykös gumik feszülnek. A felfüggesztésben pedig motorkrossz gépből származó villák és Öhlins központi rúgóstag dolgozik.

 

 

Természetesen ez egy egyedülálló példány és még csak szóbeszéd szinten sem merült fel a sorozatgyártása. így továbbra sincs ok reménykedni abban, hogy a Harley-Davidson kibőví­ti profilját, és belevág a folyamatosan igen szépen teljesí­tő túraenduró-bizniszbe.

 

(rushlane)