Classic TT 2017 – Vissza a jövőbe!

A bili sisak és a korosodó motorok sem akadály, TT-n csak teligázon.

A TT az TT, mindegy, hogy milyen motorral vágnak neki az indulók, az őrületes sebesség és az adrenalin ugyanúgy keveredik a sziget gyönyörű tájaival és ragadja magával az embert újra és újra.

Az idén is megrendezésre került ClassicTT-ről is felkerült már elég sok videó ahhoz, hogy egy kicsi í­zelí­tőt hozzunk válogatásunkkal az ott uralkodó hangulatról és a rajthoz álló fantasztikus motorokról.

Kezdjük összeállí­tásunkat a rendezvényt népszerűsí­tő videóval, ahol a pályán kí­vüli eseményekből is kapunk egy kis kostolót:

Folytassuk a sort egy igazi különlegességgel, a wankel motoros Nortonnal (WizNorton Racing) amely nyergében Josh Brookes ment, picit sem visszafogott tempóban:

Kár lenne elmenni az utcai versenyzés egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb alakjának, Michael Dunlop produkciója mellett, aki Bob McIntyre-ra emlékezett. McIntyre volt az első aki 60 évvel ezelőtt (1957) átlépte a 100 mérföld/órás álomhatárt a TT-n. Michael Dunlop elég vad tempót ment a Gilera 500-al a tisztelet kör alatt, ebben még a korhű bili sisak sem gátolta:

Aki szeretne korhű felvételeket is látni az 1957-es TT-ről az feltétlen nézze meg az alábbi videót is:

A kétütemű specialistának számí­tó Bruce Anstey, bár egy 250-es GP Honda nyergében nyert futamot, látható volt egy Yamaha YZR500-as GP motor nyergében is:

Zárásnak jöjjön egy 360 fokos videó, amin Steve Plater suhan egy 250 cm3-es, hathengeres Hondán. Az utat és Plater arcát is érdemes figyelni a kör során:

Az idei versenyekről is elmondható, hogy a fiúk nem fogják vissza magukat és a Man szigeten bármit megtesznek a győzelemért mégha egy nehezebben kezelhető technika is van alattuk.

A Senior Classic TT-t Josh Brookes nyerte egy Paton nyergében, Jamie Coward és William Dunlopot megelőzve.

A Lightweight Classic TT-t Bruce Anstey nyerte Hondával, a dobogón Ian Lougher és Ivan Lintin állt mellette.

A Junior Classic TT Michael Rutter – Honda, Lee Johnston, Jamie Coward sorrendben zárult.

A Superbike Classic TT-n a Kawasakival induló Dean Harrison húzta be a győzelmet, megelőzve Bruce Anstey-t és Horst Saigert.