Checa rommá törte magát

Carlos Checa csí­pőcsontját törte, í­gy számára véget ért a 2013 szezon.

A spanyol versenyzőnek döcögősen ment az idei szezon. A Superbike Világbajnokság során zsinórban érték a szerencsétlenségek, legutóbb az Istambul Park-ban esett – ráadásul elég szerencsétlenül, az orvosok csí­pőcsont törést és mellkasi sérüléseket diagnosztizáltak nála.

Checa a Twitteren számolt be fizikai állapotáról: “Úgy tűnik az isztambuli balesetem súlyosabb volt, mint amire számí­tottam, csí­pőtáji törést állapí­tottak meg az orvosok, holnap reggel műtenek, nem tudom befejezni a szezont”.

 

 

A 11. forduló után – Moszkvát ugye lefújták Antonelli halála miatt – a 14. helyen állt, mindössze 80 ponttal, miközben a brit Tom Sykes 323-mal vezeti a bajnokságot. Ezzel csapata, az Alstare Ducati is bajba került, hiszen nem biztos, hogy találnak megfelelő pilótát a spanyol helyére. Többen Alex de Angelis nevét suttogják, mint esélyes beugróember, de mások a Ducati egykori versenyzőjét, a jelenleg hondás Michel Fabriziot sejtik esélyesnek.

Checa jövőjéről menedzsere, Alberto Vergani hivatalosan is nyilatkozott. Megerősí­tette, hogy a 2013 szezonnak számukra vége, és biztosan szakí­tanak a Ducatival. Ha jövőre nem jön össze a szerződés a Kawasakival, a visszavonulást is fontolóra fogják venni.