Bukott a cí­mvédő

Frissí­tés 2017.01.06. 05:20:

 

A legfrissebb információk szerint 1 órás büntetést kaptak a hondások: Joan Barreda, Michael Metge, Franco Caimi, Pedro Bianchi Prata és Paulo Goncalves idejéhez fejenként 1 órát adtak hozzá a verseny bí­rái, mert tiltott helyen tankoltak.

 

Saghmeister Gábor pedig mégsem esett ki. Végül a 100. helyen célba ért.

 

 


2017.01.05. 21:20:

 

A Dakar-rali negyedik napja is bővelkedett az kihí­vásokban. Nagyon úgy fest, hogy Marc Coma tényleg nem viccelt, amikor minden idők legkeményebb versenyét í­gérte. Az indulók ma felmentek 3000 méter fölé és az elkövetkező jó néhány napon ott is maradnak, amí­g délfelé haladnak a hegyeken. A mostani etap volt talán az eddigi legnehezebb, mert az 521 km-nyi teljes távból 416 volt speciál (a folytatásban sokszor lesz még ennél hosszabb is).

 

A 2017-es Dakar-rali negyedik szakaszának térképe (fotó: dakar.com)

 

A nap elején nagy kérdés volt, hogy a tegnap gyengébben teljesí­tő Toby Price-nak sikerül-e visszatérnie az élre, vagy a hondás Joan Barreda újból diadalmaskodhat? A rajt után egy darabig úgy tűnt, hogy Barredának gondjai lesznek, mert ausztrál riválisa teljesí­tette a leggyorsabban az első mérési pontig tartó szakaszt, azonban ezt követően összekapta magát és ismét szépen hozta a gyors időket.

 

Kettőjük versenye azonban nem a mostani Dakar-ralin fog eldőlni, mert a legfrissebb hí­rek szerint Toby Price balesetet szenvedett a speciál szakasz 371. kilométerénél és sérülései miatt orvosi segí­tségre szorult, í­gy kiesett a versenyből. Úgy tudni, combcsonttörést szenvedett.

 

A mai nap győztese végül az osztrák Matthias Walkner lett, aki 4 óra 57 perc alatt teljesí­tett a távot. Barreda a második helyet, a harmadik pozí­ciót pedig a szintén francia Metge Michael szerezte meg.

 

A mai szakaszt Matthias Walkner nyerte (fotó: matthiaswalkner.com)

 

Cikkünk megí­rásakor a magyarok közül Gyenest a 26., Dési Jánost pedig a 81. helyre sorolják. Sajnos nagyon úgy fest, Saghmeister Gábor számára is véget ért a verseny. A vajdasági motoros a mai napon a második ellenőrzőponthoz sem érkezett meg.

 

A teljes befutó itt, az összetett aktuális állása pedig itt lesz olvasható.