Bukósisak – beszállítónk a HJC

Egy konkrét hegynyi bukósisak érkezett szerkesztőségünkbe júniusban, egész pontosan tizenhét do­boz. A HJC Magyarországi importőre keresett meg minket azzal, hogy szívesen lennének a Motorrevü hivatalos bukósisak-beszállítója. Mi köszönettel elfogadtuk a lehetőséget, és azonnal neki is láttunk a dobozok bontogatásának, a sisakok szortírozásának és persze a próbálgatásnak.

A rendelkezésünkre álló kollekcióban az egészen kedvező árú, 32 990 Ft-os zárt sisaktól a túrázás­ra szánt nyitható modelleken, valamint a retró ihletésű nyitott bukókon keresztül a csúcskategóriás, 159 990 Ft-os Crutchlow replika hypersport sisakig összesen 9 különböző stílus található az XS-től az XL-es méretig.

Terveink szerint néhányat hosszabb távú tesztre fogunk be, az ezekkel szerzett tapasztalatainkról itt a Tesztnaplóban olvashatnak majd, míg másokat az egyes motortesztekhez használunk, így remélhető­en minden tesztmotor fotózásához lesz stílusában megfelelő, színben hozzá passzoló felszerelésünk.

Az 1971-ben alapított HJC kizárólag motorkerékpár-sisak gyártására szakosodott. Egyike azon gyár­tóknak, amely korszerű szélcsatornás laboratóriummal rendelkezik az aerodinamika, a szellőzés és a zajszint stb. méréséhez. Jelenleg három országban van sisakgyáruk, Koreában, Vietnamban és Kí­nában. A jó ár/értékről híres gyártó a motorversenyeken is jelen van. 2016 óta több MotoGP-futam főszponzora volt, valamint számos élvonalbeli versenyző – többek között Cal Crutchlow, Andrea Iannone, Jonas Folger – élvez gyári támogatottságot.