Bukhatják közel félmilliós sisakjaikat a vásárlók

Mikor legutóbb hí­rt adtunk a Skully AR-1 okossisakról – ami akkor nagyjából a 2013-as debütálása óta a harmadik elhalasztásánál tartott – azzal fejeztük be cikkünket, hogy ha a módosí­tott elektronika miatt átesik az újbóli homologizáción, akkor remélhetőleg már nem lesz több akadály a piaci bevezetése előtt.

 

Hát tévedtünk

 

Néhány nappal ezelőtt maguk az alapí­tók kényszerültek a San Franciscóban található startup elhagyására, mert közben gazdát cserélt a vállalat. Akkor még reménykedhettünk abban, hogy talán í­gy is menni fog, de közben olyan hí­rek kaptak szárnyra, amik a működés befejezésére utalnak.

Az autoevolution belső forrásra hivatkozva úgy tudja, hamarosan annak ellenére becsukja kapuit a Skully, hogy sikerült új elnököt találni a távozó alapí­tók helyére.

 

íllí­tólag az előző management befektetői nyomásra távozott, miután kiderült, hogy egyikük megpróbálta kí­naiaknak eladni a céget. A befektetők ezt megszimatolták és két napot adtak a távozásra, vagy különben azonnal kiveszik a pénzüket, ami csődöt és a korábbi megrendelések nem teljesí­tését jelentené. így is igencsak elképzelhető, hogy nem kapják vissza a pénzüket azok, akik már vásároltak a Head-Up-Display-el felszerelt sisakokból.

 

Igaz az új vezetés megí­gérte, hogy megpróbál minden vásárlót kielégí­teni, amint sikerül a gyártást és a szállí­tást megoldani. Ez jó 3000 embert érint, akik már rendeltek a darabonként 1500 dollár (nagyjából 420 000 forint) értékű fejvédőkből.

 

(autoevolution.com)