Budapest Motor Kiállí­tás – Elő a motorokkal!

Streetfighter-show, motorépí­tő varázslatok, nyereményjátékok, s mindez több száz csillogó motorcsoda társaságában.

Nagy márkák és különleges tí­pusok képviselői állí­tanak ki az idei Budapest Motor Kiállí­táson. A csábí­tás immár a nőknek is szól hölgyprogramot, fittness party-t rendeznek, ahová a gyerekeket is várják. A háziasszony Kovács Niki, gyorsasági motorversenyző, aki Európa-bajnoki harmadik helyével tavaly í­rta fel nevét az „év sportolója” dicsőségtáblára. Vele, és a motorsport ismert hazai nagyságaival is találkozhatnak az idén március 11-15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, ahol erre az alkalomra a motorosoknak külön parkoló lesz! Tehát: elő a motorokkal!

Leginkább a hazai kereskedők fogadják meg először ezt a biztatást, hiszen a szezonnyitó Budapest Motor Kiállí­tás idején –még sok meglepetést tartogat az időjárás, amelyek között a motorosoknak csak ritkán akad igazán kellemes.


A tavaszt várva ugyan már van, aki februárban nyeregbe pattan, hiszen létezik már olyan ruházat és vannak kiegészí­tő berendezések, amelyek lehetővé teszik, hogy kicsit korábban kezdődjön a motoros szezon. A többség azonban a motor show után kezd el igazán nagyot gondolni az elkövetkezendő túrákról.

Ezt teheti, mert a kiállí­táson nemcsak kedvet kaphat, de minden mást is, biztonsági és kényelmi felszereléseket amelyek szükségesek a gondtalan robogáshoz. A legújabb modellek, az újabban egyre népszerűbb kvadok, háromkerekűek, és más oldalkocsisok gazdagí­tják a legnagyobb hazai „motorosbolt“ kí­nálatát.

Ennek az évnek a meglepetés témája a női motorozás. Nagymotoron kisasszonyt látni még ma is ritka dolog, még mindig felkapjuk a fejünket, ha lekerül a sisak egy 1200-es paripa női lovasának fejéről. Csakúgy sok érdekes és meglepő dologról mesélhet majd az idei Budapest Motor háziasszonya, Kovács Nikolett, gyorsasági versenyző, aki ebben a férfias sportban ért el komoly sikereket.

A hölgyek izlése többnyire a kisebb teljesí­tményű, és kisebb súlyú motorok felé húz, de ez semmivel sem csökkenti a női motorozás kiemelt témaként való kezelését, hiszen a választékban ezekből is lesz éppen elég.

A jövő motorosaira, valamint a biztonságra gondolva a család legifjabb tagjait is érdemes elhozni, őket minimotoros bemutató, közlekedési tanpálya, playstation bajnokság várja.

Ahogy minden évben, most is lesznek olyanok, akik nem a motorok, inkább csak a barátjuk, férjük, netán a feleségük kedvéért látogatnak el a vásárra. Nos – az ő kedvükért is – ebben az évben még szí­nesebb program, fitness foglalkozások, a nemtől és kortól függetlenül mindenki számára élvezetes műsor kí­séri a bemutatót.

S végül még egy részlet, amire érdemes figyelni: a hagyományokhoz hí­ven a látogatók között ezútal is egy Harley-t sorsolnak a vásár végén. A Sportster Iron 883-mal egy belépőjegy áráért lehet életre szóló barátságot kötni…

Bővebb információ: www.motorshow.hu