Brutális rablás áldozata lett a Holeshot Racing

Mondhatni, hogy egy élet munkáját tették pillanatok alatt tönkre a rablók tettükkel. A kár hatalmas.

A Holeshot Racing augusztus 17-én érkezett meg Angliába Észak-írországból. Terveik szerint a Elvington World Wheelie Weekend nevű rendezvényen vettek volna részt North Yorkshire-ben a végsebességre kihegyezett gépeikkel.

Pár órával érkezésük után azonban ellopták a szállí­tó járművüket a hotel parkolójából (Best Western South Milford). A Sprinter belsejében három Suzuki Hayabusa Turbo pihent, speciális mountain bike-ok és megannyi szerszám, pótalkatrész és motoros felszerelés társaságában.

Később ugyan megtalálták az ellopott járművet, de teljesen kiégett állapotban.

A kiégett roncs belsejében kettő, elpusztult Hayabusát találtak, köztük a csapat alapí­tójának Jack Frost-nak a motorját. A képeket nézni is szörnyű, látni az értelmetlen pusztí­tást.

A tolvajoknak 100 000 fontot meghaladó kárt sikerült okoznia a csapatnak. A csapat megmentésére gyűjtést szerveztek, 40 000 font elérése a cél, hogy folytatódhasson a száguldás.

A gyűjtést Gary Rothwell indí­totta, aki szintén a Holeshot csapat 540 lóerős Hayabusáján állí­totta be az egykerekezési sebesség rekordját 2015-ben.