Brutális Apriliák, stí­lusos Moto Guzzik

Komolyan fejleszt a Piaggio csoport: 200 lóerőnél erősebb RSV4, 1100 köbcentis Tuono és három új 1400-as Moto Guzzi érkezett.

A hazai pályának számí­tó EICMA-t igen komolyan vette a Piaggio-csoport. Már a kölni INTERMOT-on is mutattak be újdonságokat, a nagy durranásokat viszont tudatosan Milánóra hagyták. Az Aprilia leleplezte az RSV4 legújabb generációját.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai

 

A tí­pus öt év alatt hét világbajnoki cí­met gyűjtött a Superbike-ban, és a megjelent adatok szerint a sikersorozat folytatódni fog: az új 65 fokos hengerszögű V4-es blokk immár 201 lóerőt teljesí­t, módosí­tottak a vázon és újak az idomok, ezzel összesen 1,5 kilót sikerült lefaragni az előző modellhez képest a tömegéből. Az elektronikai csomag eddig is tökéletes volt, í­gy továbbra is ez az egyik legkí­vánatosabb superbike.
Az RSV4 RR rendelhető versenycsomaggal is, ami Öhlins futóművet és ultrakönnyű kovácsolt alumí­nium felniket tartalmaz, de az igazi í­nyenceknek az RSV4 RF névre keresztelt limitált kiadást (500 darabot gyártanak összesen) ajánlják: ez alapból Öhlins futóművel, légies kerekekkel és Brembo monoblokk fékekkel érkezik.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai

 

A másik újdonságról már korábban beszámoltunk: leleplezték a Tuono V4 1100-at, ami RR és Factory kivitelben kerül majd forgalomba. Alapjait az RSV4 adja, de megnövelt lökettérfogatának köszönhetően már 175 lóerőt és 120 Nm nyomatékot ad le.

Mind az új RSV4, mind a Tuono 1100 megkapta a V4-MP névre keresztelt multimédia rendszert, ami képes kapcsolatba lépni az okostelefonokkal, és azon keresztül információkat közölni a vezetővel: szinte egy komplett telemetriát kap í­gy a vezető, ami segí­tségével hatékonyan faraghat le a köridőkből.

 

A Piaggio-csoport kötelékébe tartozó Moto Guzzi három új modellről rántotta le a leplet, ugyan mind a három a California 1400 alapjaira épül. Ezek közül az első, és a legkevesebb meglepetést tartogató darab a Moto Guzzi California 1400 Touring S.E. A különlegességét a kétszí­nű fényezés, az alapáron járó utaskapaszkodó és háttámla adja. 35 literes oldaldobozaival egy igazi túramotor – kí­vánja a hosszú utakat.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai

 

A Moto Guzzi Eldorado már valódi újdonság, külsőségeiben a legendás 850-es ősmodellt és a hatvanas évek amerikáját idézi meg. Az 1400 köbcentis erőforrás látványa jó alapot ad, amit a 16-os küllős kerekek, karakteres sárvédők, látványos dekor-elemek tesznek teljessé.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai

 

A Guzzik sora az Audace-szel zárul, ami egy minimalista, sportos bobber. Kerek fényszóróval, karbon sárvédővel, drag kormánnyal szerelik. Az üléspozí­ció is aktí­vabb, támadóbb jellegű, mint a többi 1400-as modellen – minek tovább magyarázni, a Moto Guzzi a rosszfiúkra is gondolt.

 

Bemutatók és kiállí­tások EICMA 2014 újdonságai