Breugelmans második vb-cí­me

A 29 éves belga Sven Breugelmans 2005 után ismét világbajnok lett az MX3-ban. Mí­g a KTM 2004, 2005 és 2006 után a 4. egyéni vb-aranyát szerezte meg.

   

    Az egyik leggyengébb nagydí­ját teljesí­tette Breugelmans az MX3 utolsó, 16. nagydí­ján, amelyet egy teljesen új helyszí­nen, a németországi Jauerben rendeztek meg. A gyári támogatott belga KTM JM Racing Team vezérmotorosa ugyan az edzésen megszerezte a legjobb időt, ám a két futamon még érmes sem volt. Igaz semmi oka nem volt a kockáztatásra a belgának, aki idén a legnagyobb esélyeshez méltóan tudta begyűjteni a vb-cí­met az MX3 történetének az eddigi leghosszabb sorozatában. A szezonzáró Német GP előtt már 33 pont volt az előnye Breugelmansnak az olasz Cristian Beggi előtt. Azaz nem volt szüksége arra, hogy a legjobb formájában motorozzon. így is tett! Az 1. futamban Beggi csak a 4. helyen zárt, amiért Breugelmans már a 7. helyével is megszerezte a második vb-aranyát. Az immár kétszeres világbajnok szerette volna szépen befejezni az idényt, azonban motorhiba miatt a 2. futamban nem tudott elrajtolni. A start előtti felvezető körben egyszerűen leállt a KTM-je. Breugelmans emiatt csak a 15. helyen végzett a nagydí­jon.

Beggi 2004 után tehát megint a második lett az MX3-ban – négy éve a szintén gyári KTM-es francia Yves Demaria győzte le. Beggi ugyan négy nagydí­j után ismét érmes lett, de Breugelmans ellenében esélytelen volt a vb-cí­mre. A hondás olasz egy-egy 4. és 3. hellyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.


  

     A francia Christophe Martin és a spanyol Alvaro Lozano viszont nagyon elégedett lehetett a németországi teljesí­tményével. Martin a karrierje legjobb nagydí­ját teljesí­tette. Kettős futamgyőzelemmel diadalmaskodott – a husqvarnás a Bolgár GP után nyert újra. Martin vb-harmadik lett, amely a pályafutása első összetettbeli érme. Martin tavaly a 8. helyen végzett az MX3-ban. Breugelmans csapattársa, Lozano az egymás utáni harmadik nagydí­jon lett érmes: két második hellyel ezüstérmes lett. Lozano 2007-hez hasonlóan az 5. helyen zárt a vb-n.