Bolognai beintés München felé

Ha van csodálatos szupersportmotor, akkor az a legnemesebb anyagokból összerakott Ducati 1199 Superleggera.

A Ducati 1199 Superleggera talán az elmúlt évtized legfélelmetesebb motorkerékpárja. Benne van a mérnökök bátorsága, a Ducatinál felhalmozott szaktudás, rengeteg mániákusság, és a sportmotorok szeretete. Ezekhez a megfoghatatlan dolgokhoz keverték hozzá a motorgyártás elérhető legnemesebb anyagait, és megszületett ez a pillekönnyű, mindazonáltan veszedelmesen erős motor. A Superleggera különlegességei a magnézium-ötvözet önhordó váz, a szintén magnézium-ötvözetből készült kovácsolt Marchesini kerekek, a szénszálas hátsó segédváz és idomok, a lí­thium-ion akkumulátor, a teljes titán kipufogórendszer és a titán csavarok.

A 1199 Superleggera szárazon 155 kiló, és ehhez jön közel 200 lóerő, amit értelmezhetünk egy csodálatos, gyűjtőknek szánt motorkerékpárként, vagy akár egy Münchennek célzott, szénszálból és titánból gyúrt hatalmas beintésnek is.

Az alábbi videóban a Ducati vezérigazgatója, Claudio Domencali és a vezető mérnökök mesélnek a tí­pusról – nem sokat, csak annyit, hogy ne legyen monoton a pályán száguldó motor képe…