BMW Mountain Days

Hegyi fesztivál Egy vadonatúj esemény vár a BMW Motorrad rajongóira májusban, Ausztriában.

BMW Mountain Days

Az első “BMW Mountain Days” fesztivált a május 22-25-i hosszú hétvégén, a Salzburg tartománybeli Kaprun-ban rendezik meg.

A kapruni BMW márkakereskedés a BMW Austria együttműködésével szervezi meg a négynapos szórakoztató programot, amely a motorozás élményén felül a táj vonzó látványosságait, í­gy a világhí­rű Grossglockner-hágót is közelebb hozza majd a nemzetközi közönséghez.
Az élményprogram május 22-én, csütörtökön egy 20.000 négyzetméteres kiállí­tással kezdődik, amely a “A BMW Motorrad világa” cí­met viseli. A márka jelenlegi modellpalettája mellett a látogatók freestyle mutatványokat, műszaki kiállí­tást, motorosruha-, tartozék- és tuningbemutatót láthatnak, majd kipróbálhatják tudásukat egy speciális enduró parkban. A motoron érkezők a helyszí­nen számos további utazás és tréninglehetőség részleteit tudhatják meg.
A BMW Mountain Days második napját a szervezők az utak újának, a Grossglocknernek szentelték. A látogatók a Hohe Tauern nemzeti parkon átvezető túra részeseként élvezhetik majd a 48 kilométeres panorámát, amelyet a világ egyik legjobb motoros úvonalaként tartanak számon. A helyi turistairoda kifejezett célja, hogy a Grossglockner legyen a legalkalmasabb, legbarátságosabb úvonal a motorosok számára az Alpokon való átkelésre. Ennek köszönhető, hogy a két keréken járók számos információhoz, részletes túratervekhez és térképekhez juthatnak például az úhasználati dí­jfizető helyeken. A péntekre tervezett felvonulás mellett különleges dí­jak átadására is sor kerül majd a legtöbb motorral megjelent klub, a legmesszebbről érkezett motoros és a legidősebb résztvevő számára.
BMW Mountain DaysMájus 24-én, szombaton, lehetőség nyí­lik Kaprun magasan fekvő ví­ztározóinak bemotorozására. A motor nélkül érkezők ezalatt a “Pinzgauer” kiállí­táson megismerkedhetnek a helyi zenével, tánccal, ételekkel és italokkal, és éjszaka együtt ünnepelhetnek a visszaérkező túrázókkal.
Május 25-én, vasárnap, a szabadtéri istentisztelet és a motorok megáldása után a “Sunday Fest” zárja a szórakoztató programok sorát. A vasárnapra tartogatott bulisátorban élő zenével búcsúztatják majd a vendégeket.
Markus Kaufmann, a helyi BMW márkakereskedés vezetője szerint összességében egy nagyszerű, szórakoztató hétvége lesz az első BMW Mountain Days: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy nemzetközi közönségnek mutathatom be szülővárosomat és környékét. Ez a környék egyszerűen a motorozásra lett teremtve – tudom, hisz én is a HP2 Endurómon koptatom a hegycsúcsokon és szorosokon átvezető helyi utakat. Úgy érzem, tapasztalatunkkal és a motorozás iránti szenvedélyünkkel egy felejthetetlen motoros hétvégét tudunk kí­nálni látogatóinknak.”
Kaprun városa Salzburg tartomány közepén helyezkedik el, í­gy Magyarországról is könnyen megközelí­thető. Akár a BMW Mountain Days során, akár máskor, de a környező országok motorfanatikusainak kötelező állomás ez a vidék.
A BMW Mountain Days hétvégére a https://www.bmw-mountain-days.com honlapon lehet regisztrálni. (A honlap németül, angolul és olaszul érhető el.) A regisztráció magában foglalja mindazt, ami a négynapos élményhétvégéhez kell:
  • Három éjszaka félpanzióval, választható három- és négy-csillagos szállodákban, illetve panziókban vagy üdülőházban
  • Túravezetés Ausztria legmagasabb pontjához, a Grossglockner csúcsához
  • Több, mint 40 motoros túravezető a hegyi utak felfedezéséhez
  • A BMW Motorrad legfrissebb modelljeinek tesztvezetése
  • Tesztvezetés a BMW enduró parkban
  • Streetbike és freestyle bemutatók
  • Belépő az oldtimer múzeumba – több mint 130 kiállí­tott modell az 1950-es, 60-as, 70-es évekből
  • Kirándulás a ví­ztározókhoz
  • BMW VIP jegy mindhárom kiállí­tási területre – a BMW Motorrad világába, a Pinzgauer kiállí­tásra és a Bourbon Street Feeling-re