BMW Motorrad Naptár 2008

Fotóverseny-győztes képek alapján készült naptár. A 2007-es év elején kií­rt pályázatra beérkezett képekre az interneten is szavazhattak a látogatók.

2007. elején a BMW Motorrad pályázatot í­rt ki amatőr és profi fotósok számára, hogy összegyűjtse a világ leginspirálóbb motoros fényképeit és megjelentesse őket az interneten és 2008-as falinaptárának oldalain.
2008-as BMW Motorrad Naptár
A BMW Motorrad nemzetközi enduro-portálján március és május között szerepelt a “World of the Enduro” (Az enduro világa) cí­mű fotóverseny, melyre meglepően sok, összesen 1.6 gigabájtnyi fotó érkezett. Emellett számos papí­rfotó és film is érkezett a müncheni központba.
Három hónap válogatás után a BMW Motorrad munkatársai összeállí­tottak egy toplistát a 75 legjobb alkotással. Ezek felkerültek az internetre és a látogatók szavazással választhatták ki a 13 legjobb fényképet a 2008-as BMW Motorrad naptárra. (Egy-egy fotó minden hónapra és egy a cí­mlapra.) A nyertes képek készí­tői egyenként 500 Eurós dí­jban részesültek.
2008-as BMW Motorrad Naptár
A 13 nyertes fotó mindegyike szabadságérzetet és kalandvágyat sugároz, amiket csak az érezhet át, aki felül a motorjára és kilép az általa ismert határok közül. A sok-sok szavazásban résztvevő megmutatta, hogy a BMW Motorrad munkatársai és az enduro motorosok egyetértenek abban, mennyire fantasztikusak ezek a felvételek. A 2008-as naptárban sajnos csak 13 képnek jutott hely, de nem egy olyan kiváló felvétel érkezett, ami akármelyik motoros naptárban helyet érdemelne.
A kiválasztott képeken olyan helyek láthatóak, mint a bolí­viai Salar de Uyuni, a tunéziai Raumbasis Mos Eisley, a namí­biai Marienflusstal, az olaszországi Montefiorino, az új-mexikói Gila nemzeti park és az etiópiai Simien hegység.

A 2008-as BMW Motorrad naptár mérete 58 cm x 53.5 cm és minden BMW motoros, fotós és képzeletbeli utazó falán jól fest majd.

A naptár képeit a itt tekintheti meg.