Bitti álma valóra vált

Megérkezett Bitter Sándor, az egyetlen magyar Man-szigeti indulónk keddi versenynapról szóló beszámolója. A hétfői Superbike futamban (az időjárás miatt halasztották el a versenyt) 38. helyen ért célba, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy nagyon magas rajtszámmal indult, és rengetegen feltartották. A Superstock versenyre a jó köridők miatt már lecserélték a rajtszámát 73-ról 65-re. Sajnos nem volt alacsonyabb szabad rajtszám, de ez is sokat számí­tott. A Superstock futamon Bitti a ragyogó 29. helyen ért célba, a versenyről szóló beszámolóját alább olvashatjátok:

Bitti #11:

„A világ legveszélyesebb versenyén, 2009. június 09-én sikerült megvalósí­tanom életem egyik legnagyobb álmát: a top 30 -ban végezni a Superstock versenyen!

29. lettem, de a versenytáv felénél volt, amikor 21. helyen álltam. Tankolás után azonban megcsúsztam egy nagyon gyors helyen, ezért nem forszí­roztam már annyira a tempót. Tudtam, hogy jó eredmény várható az első két kör alapján. Ráadásul az utolsó repülőkörömben, ami még gyorsabb lehetett volna, elestek előttem egy 6. teligázas helyen, ahol le kellett lassí­tanom 30 mph/h-ra (48 km/h), és ezzel legalább 15 másodpercet vesztettem. Minden köröm meghaladta a120 mph-s (193 km/h) átlagsebességet. Versenyteljesí­tményemet életemben először nemcsak célba érkező medállal, hanem egy bronz replika szoborral is honorálják a rendezők. Ez nagyon nagy dolog, amivel nagy elismerést ví­vtam ki magamnak itt a szigeten. Boldogan várom a dí­jkiosztót és a pénteki utolsó versenyünket.

Az eredményben óriási szerepe volt Végh Janának, Rosivall ígostonnak és Lakatos Gyulának. Köszi mindenkinek, aki segí­tett és köszönöm a rengetek szurkolást!”