Bestiálisabb, mint gondolni mertük!

Már mutogatják a Super Duke majdnem végleges prototí­pusát, a tengeren túli kereskedőknek amerikai zászlós festésűvel kedveskedett az osztrák cég.

Mivel amerikai KTM-kereskedők látogattak a mattighofeni központba, az osztrák motorgyártó  egy KTM 1290 Super Duke R prototí­pussal kedveskedett nekik, méghozzá speciális festésűvel. Az amerikai zászló csillagait és csí­kjait idéző különlegességet KTM 1290 Super Duke R Patriot Editionnek nevezték, hogy még exkluzí­vabb legyen az élmény.

 

Kattintson a képre a galériához!


A névvel egy kicsit ugyan túlzásba estek, de legalább még egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy milyen lesz a végleges Super Duke. Ugyan egy prototí­pust már bemutattak a tavalyi EICMA show-n, de a kész mű csak az idein szerepel majd, decemberre pedig már a bemutatótermek fényét emelheti. Sőt, ősszel az újságí­rók is tesztelhetik Spanyolországban.

 

Motorok KTM 1290 Super Duke R

 

A képeken mind az amerikai zászlós, mind az eredeti festésű prototí­pusok láthatóak, úgyhogy elég lehetőség akad arra, hogy azon morfondí­rozzunk, vajon ilyen lesz-e a végleges kipufogó, vagy hogy tetszik-e az első lámpa kialakí­tása.

 

Még nincsenek a tí­pusról hivatalos adatok, de a kiszivárgott pletykák szerint körülbelül 180 lóerős teljesí­tményre kell majd számí­tani a 1290 Super Duke-tól. Elektronika is lesz bőven: elektronikus futómű-állí­tás, választható teljesí­tménykarakterisztika, eső mód és több fokozatú kipörgésgátló.