Benelli 49X Century Edition – Vegyen olaszt egy kí­nai áráért

1911-ben az özvegyen maradt Teresa Benelli hat fia megélhetésének biztosí­tására alapí­totta meg a Benelli márkát az olaszországi Pesaróban. 90 éve készült el első saját gyártású motorkerékpárjuk, és csakhamar komoly versenysikereket is elkönyvelhettek.

A japán modellek európai térhódí­tása, a kiélezett piaci helyzet a kisebb olasz gyártók halálát hozták, egyesek végleg megszűntek, másokat bekebeleztek az óriások. Jelenleg a Benelli a kí­nai robogó- és motorkerékpár-gyártó óriás, a QianJiang csoport tulajdona. A továbbra is Pesaróban székelő olasz részleg biztosí­tja a technológiai és dizájntervezést, a QJ mögött ott a hatalmas gyártási kapacitás és a kimagasló gazdaságosság, amire csak a kí­naiak képesek.
Ezzel a QJ egyedülálló helyzetben van: olasz dizájnú robogót képes gyártani kí­nai árakon.

Az első „olaszok tervezték – kí­naiak gyártják” 49X az egyik legstí­lusosabb sportrobogó, 2008-ban jelent meg a piacon. Elsőként a külső, majd a blokk az, amely figyelmünket felkelti. Az exkluzí­v formákba a Benelli TNT vagy a Tornado merész dizájnelemeit láthatjuk bele, a csí­kszerű első irányjelzők, a kicsúcsosodó hátsó rész vagy a meglepően jól használható, könnycsepp alakú tükrök ötletének forrása legalábbis egyértelmű. A LED-es hátsó lámpa, a sárvédőkre tapadó sportcsí­k, a felnik peremét dí­szí­tő kerékmatrica, a piros cérnával varrott, formázott ülés, a műszerfalat védő, sötétre szí­nezett plexijű, cseppnyi légterelő mind csomó fontos semmiség, amitől igazán minőségivé válik a kis Benelli. Tesztrobogónkat az teszi különlegessé, hogy idén ünnepli a legendás márka fennállásának 100. évfordulóját, és ebből az alkalomból jubileumi fényezéssel látták el a QuattroNovét.

A Minarelli tervezésű, kétütemű ötvenes blokkot számos csúcsminőségű és olcsóbb robogó használja. Igazi világpolgár, láthattuk Keewayben, Malagutiban, de világhí­rnévre annak idején a Yamaha Jogban tett szert. Sokan még mindig visszasí­rják a kimagasló teljesí­tményű, rendkí­vül egyszerű, könnyen szerelhető és még könnyebben tuningolható, megbí­zható karburátoros, léghűtéses, kétütemű motort, és nem is tudják, hogy új testben ugyan, de lényegében változatlanul megvásárolható. Tesztrobogónk fojtás nélküli darab, végsebessége 70 km/h felett van, azaz szigorúan a pilótára hagyja, hogy betartja a segédmotoros kerékpárokra vonatkozó sebességkorlátozásokat, vagy a büntetéstől való félelménél lényegesen erősebb túlélési ösztöneire hallgatva időnként törvényt szeg.

Az ergonómiával nincs probléma, eltekintve attól az áthidalható apróságtól, hogy 160 cm-es pilóta lába alig-alig éri el a földet. Az ülés nagyon kényelmes, szélessége tökéletes. A kormány a vezetőhöz közel van, és pontosan visszajelzi, hogy mi is történik az első kerékkel az úon. Fékből elöl-hátul hullámos peremű tárcsát találunk, ami több mint elegendő erre a robogóra. Nem kell túl nagyot markolnunk a fékkarokon, hogy állóra fékezzük bármelyik kereket, ami rendszerint nem cél. A tapadást jelentősen lehetne javí­tani komolyabb abroncsok használatával. Rövid tengelytávjával imádja az irányváltásokat, és ebben jó súlyelosztása is partner, mivel az üzemanyagtankot a pilóta lába között, a padló alá épí­tve találjuk. És ha már a tanknál tartunk, a betöltőnyí­lás körüli fényezett elem az igényes alkatrészek listájának csúcsán áll.

Motorok Benelli 49X Century Edition
Sportosságot sugall az állí­tható előfeszí­tésű, piros rugóstag


Az elegáns műszerfal leolvasása sem támaszt semmiféle nehézséget, van rajta kilométeróra, többszegmenses üzemanyagszint-jelző, össz- és napi kilometer-számláló és óra. Emellett képes olyan látványosságokra is, mint megjegyezni a legnagyobb sebességet. Ez haverok előtt dicsőség, rendőri ellenőrzés során inkább kí­nos. Tárolásra két kesztyűtartó – ezek sajnos nem zárhatóak – és az ülés alatti tárolórekesz ad lehetőséget, utóbbi a gyújtáskapcsolóról nyí­lik. 

Motorok Benelli 49X Century Edition
Apróság, de sokat dob az összképen: piros varrás dí­szí­ti az ülést