Benelli 302R – R you ready?

A TRK502 tesztjekor már pletykáltak róla a Pesaro-i központban, hogy jönni fog egy 300-as sportmotor, de akkor ez még titok volt. Mára viszont valóság lett belőle.

A Benelli az egyik legdinamikusabban fejlődő kategóriába lép be új motorjával. A 300-as kategóriában egyre több gyártó kí­nál alternatí­vát, valmint a World Supersport 300 bajnokság is ezekre a motorokra épül. Itt villanthatják meg tudásukat a feltörekvő versenyzők. A 302R tehát több szempontból is izgalmas lehet, a legendás olasz gyártó lenyűgöző vezetési élményt í­gér. Egy olasz motornál a design legalább annyira hangsúlyos szerepet játszik akár a technikai oldal, a Pesaro-i cég büszke is új alkotása küllemére.

A 302R mozgatásáról egy négyütemű, négyszelepes, soros kéthengeres erőforrás gondoskodik. A blokk 38 lóerőt (28 kW) ad le 10 000-es fordulaton illetve 27,4 Nm nyomatékot 9 000-nél. Ehhez társí­tották a hatsebességes váltót, melynél finom kapcsolhatóságot í­gérnek.

A Benelli a 302R-nél is megtartotta az acél csővázat. Elöl 41 mm-es fordí­tott villa, hátul állí­tható előfeszí­téssel rendelkező rugóstag csillapí­tja majd az ú felöl érkező ütéseket.

A 17″ alu kerekeken elöl 110/70 hátul 150/60-as méretű gumi kap helyet. A motor egyik erőssége a fékrendszere lehet. Elöl 260 mm átmérőjű dupla tárcsfék!, valamint négydugattyús féknyereg található motorjukon, hátul 240 mm-es tárcsa és egydugattyús féknyereg. A motor ABS-t is kapott a biztonságos féktávok kedvéért.

A 302R hefér/piros,ezüst/zöld és fekete/piros szí­nekben lesz elérhető. A 302R bejelentése fontos lépés a Benelli életében de ha hinni lehet a madarak csicsergésének akkor nem ez lesz a legnagyobb dobása idén a Benellinek…

Az alábbi videóban mozgásban is megtekinthetjük az új motort: