Bemutató: MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro

Leleplezése óta a Brutale 1000 Serie Oro-ról beszél a motoros világ. Nem mondom, az MV alaposan megvárakoztatta rajongóit rendesen, mire módszeresen összerakta az Euro4-es normákat is teljesí­tő, 1000 cm3-es, soros négyhengeres blokkját. De minden jel azt mutatja, hogy érdemes volt rá várni. Az MV új értelmet adott a hypernaked kategóriának.

Eddig úgy gondolta, hogy a 162 LE-s BMW naked bike, az S 1000 R erős motor? Vagy a KTM Super Duke R 174 lóereje már több mint elég? Felejtse el. Az új király a 2019-es MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, amely lazán megugorja a 200 lóerős limitet.

Már az alapkivitel tudja a 208 lóerőt, és minden engedélye meg van ahhoz, hogy ezt közúon tegye. Ha pedig ennyi nem lenne elég, akkor némi bütyköléssel 212 lóerőre izmosí­tható, ugyanis a motorhoz jár egy csinos kis faláda – ez nem újdonság az MV különleges gépeinél -, amiben számos csecsebecse mellett SC-Project titán kipufogórendszer és versenyelektronika lapul. Mindez pedig azt jelenti, hogy az Oro nem csak a legerősebb naked, de a legtöbb 1000-es szupersportgépet is leveri. Már ha képes valaki elviselni egy csupasz motoron a 312 km/h-s menetszelet.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/04 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.