Bemutató: Husqvarna Svartpilen 125

Lapzárta előtt egyetlen nappal kaptunk egy hívást: − Megjött a Svartpilen 125. Beférne még ebbe a számba? − Hááát, izé… Naná, hogy! Persze! Pár óra egy null kilométeres motorral nem éppen egy kimerítő teszt. De legalább be tudjuk mutatni.

Ugyebár nem is olyan régen jött a hír, hogy lesz kis Svartpilen, aztán egy mail a pozsonyi központból, hogy a világ legismertebb szabadúszó motoros újságírójától, Alan Cathcarttól kaphatunk egy tesztet, mert a KTM… pardon, Husqvarna egyedül neki adott tesztre egy előszériás motort. Oké, Alan tényleg nagyágyú, jöhet a teszt, de időközben a gyártól mégis érkezett egy meghívás február legvégére egy barcelonai dirt track pályára szervezett Svartpilen tesztre. Ezt a következő számunkban láthatják Olvasóink. Majd mindezek után a derült égből megérkezett a hazai kereskedésekbe a motor. Egyet azon melegében meg is kaptunk. Még a barcelonai teszt előtt. Egy kis zavar a bemutatás körül? Fotózásra, menetpróbára volt egy-két esős óránk, tesztre tehát valójában semmi, de arra elég, hogy bemutassuk az újdonságot.

A dizájnról röviden: bingó. Pontosan olyan, mint a Svartpilen 401 vagy 701, tehát egy telibe talált, halál egyedi neoretro stílusú tracker, finoman kidolgozott részletekkel, precíz megmunkálással, kifejezetten jónak tűnő anyagminőséggel. Az is igaz, hogy a 125-ös esetében semmit nem kellett újra feltalálni, mert kiköpött mása a nagyobb testvéreknek.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2021/03 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Fotó: Mező János