Bemutatkozott az Indian Springfield

Sokoldalúsága a főfegyvere

„Nevét az Indian márka szülőhelyéről kapta és célja a sallangmentes túraélmény” – kezdődik az Indian Motorcycle legújabb modelljének bemutatóanyaga, aminek az első fele biztosan igaz, a másodikat pedig korai lenne még eldönteni. Tény, hogy Amerika legöregebb, ma is működő (igaz többször feltámasztott) motorkerékpár-gyártója valóban a massachusettsi városban kezdte pályafutását (1901-ben, két évvel a Harley-Davidson előtt), de hogy ezútal tényleg egy olyan modell született volna, ami a maga kategóriájában valóban annyira univerzális, mint amennyire mondják, azt még nem mernénk kijelenteni.

 

Motorok Indian Springfield - 2016

34 kép a galériában


Az újdonság legfőbb tulajdonsága ugyanis mindössze annyi, hogy néhány egyszerű mozdulattal átalakí­tható túrázós kialakí­tásúból meztelen cruiserre és vissza. Szélvédője és merev, abszolú időjárásálló, összesen 64 literes dobozai egyszerűen fel és leszerelhetőek, í­gy lényegében két motort kap a vásárló egy áráért.

 

Na, de mennyibe is kerül azaz egy?

 

Kereken 27 000 eurót kér érte a Polaris konszernbe tartozó gyártó, ami a mostani árfolyamok mellett körülbelül 8,3 millió forintot jelent.