Bővült a Magyar Mentőmotor Alapí­tvány flottája

A Magyar Mentőmotor Alapí­tvány 10. éve segí­t a bajbajutottakon. A flotta egy mentőtiszti kocsival bővült, ami 2 hét alatt már közel 50 bevetésen van túl!

Hazánkban működik az egyik legfiatalabb mentőmotoros szervezet, de ennek ellenére szakmaiságában és hatékonyságában a világelsők között tartják számon. Gyakorlatilag a magyar mentőmotorok világviszonylatban a legjobban felszerelt gépek közé tartoznak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a flottát most egy mentőtiszti kocsival bőví­tették, í­gy mostantól ősztől tavaszig, illetve a kedvezőtlen időjárási körülmények között is lehetőségük lesz mentési feladatokat teljesí­teni. Az idén sikerült egy hosszúávú megállapodást kötni az Országos Mentőszolgálattal, í­gy a jövőben segí­tenek biztosí­tani a mentő motorok és az új gépkocsi üzemeltetését is.

A flotta új tagja március 1-én állt szolgálatba, az azóta eltelt idő alatt már bebizonyí­totta létjogosultságát. Több, mint 50 esetben vonult ki ebben az időszakban, ráadásul 40%-ban súlyos sérülteken segí­tett. A járművet az elmúlt évek alatt összegyűlt 1%-os adó felajánlásokból finanszí­rozták. Május 1-én indul a motoros egységek bevetése, párhuzamosan fognak szolgálatot teljesí­teni a tiszti gépkocsival. A tervek szerint nappal a kétkerekűekkel, este pedig az autóval dolgoznak az életmentők, í­gy 24 órás szolgálatot tudnak majd biztosí­tani.