Bálint összetettben a második helyen áll

Ugyanolyan sikeresen folytatta a koronavírusjárvány miatt meglehetősen csonka 2020-as szezonját a H-Moto Team élversenyzője, ahogy júniusban abbahagyta. Kovács Bálint ismételten rajthoz állt a New2Projekt csapat Yamaha R1 motorjával a cseh bajnokság Stock 1000 futamain. Remek teljesítményének köszönhetően – 4 futamból két második és egy harmadik hely – az összetettben immár a 2. helyen áll 56 pontjával az eddig valamennyi futamot megnyerő, 2013-as Moto3-as Európa-bajnok cseh Karel Hanika mögött.

A hétvégén újabb megmérettetés vár rá, hiszen az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján a New2Projekt csapat Yamaha R1 motorjával ott lesz a Pannóniringen. A cseh bajnokságban elért eddigi eredményei alapján az is felmerült, hogy teljes idényt teljesít a sorozatban. Ugyanakkor a tehetség újult erővel folytatja a felkészülését az augusztus 29-én és 30-án, Le Mans-ban rendezendő 24 órás EWC-futamra.

„Nagyon vártam már a hétvégét, hogy újra versenykörülmények között motorozhassak, ráadásul ismételten egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben. Teljes mértékben elégedett voltam a teljesítményemmel, és bízom benne, hogy a Pannóniaringen is képes leszek hasonló teljesítményre” – mondta Bálint.

Fotó: H-Moto Team