Balatonring Team bemutatkozó

Immár egészen bizonyos, hogy az elkövetkezendő évadban Talmácsi Gábor ott lesz a 250 gyorsasági világbajnokság rajtrácsán, miután a Balatonring Team szponzorainak köre bővült.

A Balatonring Team a tavalyi 125-ös csapat tagjaiból áll, í­gy Gábornak az egyetlen újdonság maga a motor, amely immár 250 cm3-es. Gábor és a csapat nagyon tudatosan végezte a teszteléseket, nem mindig a legjobb időre hajtva, inkább arra fektették a hangsúlyt, hogy a lehető legtöbb szituációban kipróbálják magukat és a technikát. Az eddigi tesztek után, úgy gondolom nyugodtan kijelenthetjük, hogy igazán semmi szégyelnivalója nincs a csapatnak, hiszen Gábor szinte mindig az élbolyban volt.

A csapat és a szponzorok igencsak bizakodva tkintenek a jövőbe, terveik szereint sikerül az első ötben végezni majd. Azt hiszem ezzel az eredménnyel mindannyiunkat nagyon boldoggá tennének.
Az első két versenyen még csak egy motor áll majd Talma rendelkezésére, mí­g a tervek szerint Jerezben már mind a két motor ott lesz.

Néhány dolog Talmácsi Gáborról

Első verseny: 1986

Első Grand Prix: 2000, Grand Prix of Czech Republic GP, 125cc (Honda)

Első győzelem: 2005, Grand Prix of Italy GP, 125cc (KTM)

Első pole pozí­ció: 2005 Grand Prix of Japan, 125cc (KTM)

Győzelmek: 9

Dobogós helyezések: 25

Pole pozí­ciók: 10

Grand Prix versenyek száma:130 a 125cc kategóriában

Talmácsi Gábor motorjának adatai:


Kétütemű, kéthengeres V motor. Száraz, többtárcsás kuplung, hatfokozatú váltómű. Két 42 mm-es torokátmérőjű Dell’Orto karburátor.

Hengerűrtartalom:

Furat x löket:

Sűrí­tés:

Teljesí­tmény:

Tömeg:

Tank térfogat:
250 cc

54 x 54 mm

16:1

110 LE

98 kg

23 l