Az utolsó teszten debütált a Team Toth

A hétvégi idénynyitó futam előtti utolsó teszten mutatkozott be a Supersport egyetlen magyar alakulata.

A Supersport világbajnokság csapatainak listáján találunk egy magyar csapatot is, a Team Tóth-ot. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az újjászervezett csapat az idei szezonban két versenyzőt indí­t a Honda CBR600RR-ek nyergében, ifj Tóth Imrét és Németh Balázst. Mind a technika, mind a versenyzők a szezon előtti utolsó, Phillip Island-i teszten debütáltak.

A kezdő napon, az első teszt-periódus alatt még vizes volt a pálya, í­gy Németh Balázs sokáig a boxban maradt, mí­g Tóth Imi ví­zen is rótta a köröket, nem is akármilyen eredménnyel – végig az első ötben volt. Miután felszáradt a pálya Balázs is nekilendült és bár csak tí­z kört ment, sikerült a 18. legjobb időt motoroznia. Imi ezen az edzésen a 20. lett.

Team Toth

A második teszt-periódusra versenyzőink sokat gyorsultak. Imi 3,5 másodpercet javí­tott az idején és a 19. helyen zárt. Balázs is gyorsult, de technikai gondok miatt hamarabb be kellett fejezze a tesztet, de í­gy is a 20. helyen végzett.

Bár szinte egész éjjel dolgoztak a szerelők, sajnos Balázs motorját nem sikerült megjaví­tani a második napra, í­gy ő nem tudott a mai tesztnapon pályára lépni.

Iminek az első teszt-periódusban sikerült tovább gyorsulnia, de a másodikban már nem tudta hozni az idején. A két napot összesí­tve a ma reggeli, 1.37.4-es idejével a 22. helyen áll.

Az első futamot az Eurosport február 27-én, vasárnap hajnali 3 óra 15 perckor közvetí­ti élőben.