Az MZ-s naplójából – Pakisztán 1. rész

Korábbi motoros túráim során Európa északi peremvidékeit látogattam meg, de úgy gondoltam, hogy az eddigi tapasztalatok birtokában már megpróbálkozhatok egy másik kontinens meglátogatásával. ízsia felé kezdtem nézelődni.

Iránról sok jót hallottam. Szerettem volna megismerni az ősi perzsa kultúrát, a muszlim világot, a messze földön hí­res iráni vendégszeretetet, a finom ételeket, az iráni emberek mindennapjait. Aztán… Afganisztán nem túl biztonságos saját járművel, de ott van Pakisztán, ahol szinte minden megtalálható. Tengerpart, sivatag, hatalmas hegyek. Bár nem egy kifejezett turistacélpont, azok a kevesek, akik arra jártak, mind azt í­rták, hogy a pakisztáni rendőrség és katonaság profin tette a dolgát, nem hagyták, hogy a vendégeknek bármi bajuk essen. A nemzetközi médiában elég rossz hí­re van az országnak, de mindent megtesznek érte, hogy ez a kép javuljon, és minél több turista érkezzen az országba. Bizalmat szavaztam Pakisztánnak.

Pakisztáni Nagykövetség. Tájékoztattak, hogy mire számí­tsak az országban, merre célszerű menni, mikre kell majd odafigyelnem.. Már itt a nagykövetségen éreztem, hogy a pakisztániak tényleg várják a turistákat, és mindent meg fognak tenni azért, hogy jól érezzem magam náluk…

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/1 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!