Az őrült brit Le Mans-ba készül

Guy Martin szí­nes egyéniség, az utcai versenyzés fiatal zsenije, jól eladható pop-sztár tí­pus, és indulni fog Le Mansban. Most ez utóbbi az újdonság.

Guy Martinnak van egy stí­lusa – az ember igazából nem tudja eldönteni, hogy jó vagy rossz kedve van, bár ebben azért közre játszik a nehezen érthető északi akcentusa, de mégis mindenki megesküszik, hogy egy nyí­lt és barátságos figura. Aki kiváló reklámértékkel bí­r: miután fiatalon berobbant a TT élvonalába (2005-ben, 24 évesen egyből a dobogón végzett), pezseg körülötte az élet, például saját ismeretterjesztő sorozatot kapott a BBC One-nál, amiből már az első évad is kirobbanóan sikeres volt.
Azóta a lincolnshire-i srác egyre jobban szárnyal, bár a versenyeken folyamatos műszaki gondok hátráltatják, de í­gy is rendszeresen hozza a dobogós helyeket. Ha valamiért nincs az első ötben, biztosan komoly gondja akadt.
Aztán persze az eddig felsoroltakból nem feltétlenül következik, de valószí­nűleg tényleg jó fej, hiszen Valentino Rossi meghí­vta a farmjára csapatni – és az olasz világsztár jellemzően csak olyanokat invitál magához, akikkel szí­vesen tölti az időt. Guy Martin ilyen, Casey Stoner pedig nem.

 

 

Ez a két bekezdésen keresztül dí­csért brit fiatalember idén új kihí­vást keresett magának, mégpedig a csökönyös fejébe vette, hogy rajthoz áll Le Mans-ban az Endurance Világbajnokság utolsó fordulóján. A legendás 24 órás versenyre a francia R2CL Suzuki csapat szí­neiben érkezik majd – ahol új körülmények között mérkőzhet meg a Man TT-ről ismerős ellenfeleivel, ugyanis a Honda TT Legends csapata nem kisebb neveket vonultat fel, mint John McGuinness, Michael Rutter, és Simon Andrews.

Bár most még ezt a szereplést csak úgy kommunikálták, hogy egyszeri alkalom, már nem sokkal a hivatalos bejelentés után elhangozott, hogy ez most egy próba, de már komolyan fontolóra vették, hogy Martint 2014-ben többször is rajthoz állí­tják.