Az új leggyorsabb Indian

Scout motor hajtja

Az alábbi képgalériában látható különlegesség megálmodója ugyanaz a Jeb Scolman, aki tavaly a Spirit of Munróval örvendeztette meg a nagyközönséget.

 

A Indian Black Bullet Scout névre keresztelt, legújabb alkotásánál teljesen szabad kezet kapott. Mindössze egy Indian Scout erőforrást kért, ami köré olyan motort épí­thetett, amilyet csak akart. Jeb úgy döntött, hogy az 50-es és 60-as évek versenygépeiből merí­t ihletet. Akkoriban a háborúból megmaradt tankokból készí­tettek versenyautókat, a motorkerékpárokon pedig bombák burkolatát használták idomként.

 

Motorok Indian Black Bullet Scout
8 kép a galériában

 

A magyarul „Fekete Tölténynek” nevezett motor ennek megfelelően igen visszafogott. Az egyetlen légterelő az orrára erősí­tett kúp, ami épp csak annyi védelmet nyújt, hogy a teljesen tankra hasaló pilótát ne téphesse le a menetszél. Az alig néhány csőből álló váz és az egyszemélyes nyereg alatt látható a Scout 1200 köbcentiméteres, folyadékhűtéses erőforrása, ami annak érdekében, hogy még áramvonalasabb lehessen, kapott néhány egyedi átalakí­tást.

 

Az Indian Black Bullet Scout az idei Sturgis (július 31 és augusztus 8 között) rendezvényen lesz látható, emellett a bonneville-i kiszáradt tómederben is tiszteletét teszi.