Az öt legdrágább dirtbike

Dirtbike, krosszmotor, a határba csapatás érzése! Milyen jó feeling amikor csak úgy megyünk cél nélkül árkon, bokron keresztül. Sokaknak közülünk biztosan volt legalább egy igazi pusztajáró gépe. Most össze gyűjtöttük az öt legdrábább ilyen motort.

5 Alta Redshift MXR – kb. 3,1 millió Ft


Meglepő, de az ötödik helyett pont egy elektromos gép csipte el. Az Alta Motors a legjobb a dirt bike világában. Jelenleg ők, akik teljes körű, versenyképes elektromos motorkerékpárokat gyártanak. A Redshift termékcsalád számos modellel büszkélkedhet, amelyek közül a legdrágább az új MXR.

4 Honda CRF450R Dave Thorpe Replica – kb 3,3 millió Ft

A KTM és a Husqvarna kiadott 2018-as “Factory Edition” modelleket. Ezek a korlátozott példányszámú gépek kizárólag az Egyesült íllamokban kerülnek értékesí­tésre. A Honda is kiadott egy külön kiadást 2018-ra. A Dave Thorpe Replica motorjuk számos extrával rendelkezik, nagyjából félmillió forinttal több fontért vehető meg angliában mint az alap CRF.

3 Cake KALK – kb. 4,5 millió Ft

Szintén egy villanymotorral hajtott bringa, amely Svédországból származik


2 Harley Davidson MP119 – kb. 7,4 millió Ft

Az épí­tők egy Harley Davison Street Rod-ot teljes körű motokrossz géppé varázsoltak. Mel Pocock együttműködésével hozták létre, nincs hivatalos árcédulája, de a becsült épí­tési költség is igen magas!1 Steve McQueen 1963 Triumph Bonneville Desert Sled – kb. 27 millió Ft

A legdrábább ilyen tipusú motor eszmei értéke miatt, mintsem műszaki jellemzőiért lett az első ezen a listán. Hiába a hí­res egykori tulajdonos legendás, csakúgy mint gyönyörű Triumpja.