Újszerűen házasí­t robogót és okostelefont a Kymco

A tegnap lezárul kaliforniai CES konferencián ismerhette meg a nagyközönség az okostelefon-integrálás legújabb fajtáját, ami az eddigi rendszerektől némileg eltérően, kimondottan a minimumra törekszik.

 

A Noodoe megalkotója a Kymco, a fejlesztésnek pedig az az egyszerű tény az alapja, hogy a gyártó szerint a robogósoknak nincs arra lehetőségük, hogy miközben a nagyvárosok forgalmas utcáit szelik, még olyan, hatalmas érintőképernyőket is kezeljenek, mint amilyenek például a Harley-Davidson, vagy a Indian túracirkálóinál megtalálhatók. Ezért a tajvani vállalatnál azt a megoldást választották, hogy az egyszerű, kerek műszerfalat cserélik le tulajdonképpen egy kijelzőre, amit a jobb markolatnál elhelyezett kapcsolókkal vezérelhetünk. A különböző megjelení­thető információkat ugyanúgy a vezető okostelefonjáról Bluetooth kapcsolaton (és egy dedikált alkalmazáson) keresztül kapja a Noodoe, mint ahogy azt már megszokhattuk.

 

Miket jelezhet ki?


Csak a legszükségesebbeket. Időjárás előrejelzésnél csak a következő három óra adatait, navigálásnál pedig magát a térképet nem, csak egy radarképernyő-szerűséget láthatunk, amiről az irányt és a távolságot olvashatjuk le.

 

Térkép helyett csak a „Smart Compass” működik

 

Ezeket a kijelzőket kedvünkre testre szabhatjuk, és a mai korban természetesen nem lenne teljes még egy ilyen minimalista konstrukció sem, ha nem volna benne közösségi lehetőség. Azonban a szociális médiákhoz való kapcsolódás csak álló helyzetben működik.

 

Közösségi médiák nélkül nem lenne teljes

 

Melyik modellekben találkozhatunk vele?


A jelenlegi információk szerint a Noodoe a Kymco AK 550-esnél alap-, a Like 150i-nél pedig opcionális felszerelés lesz.

 

(autoevolution.com)