Újra lehúzza a rolót az EBR

 

Szinte napra pontosan egy éve számoltunk be arról, hogy az utóbbi időben igencsak hányatott sorsú Erik Buell Racing (EBR) gyártósorai a tulajdonosváltást követően újraindultak. Most pedig arról szolnak a hí­rek, hogy az amerikai vállalat ismét lehúzza a rolót.

 

Természetesen pénzügyi okok állnak a háttérben


Az aktuális tulajdonos, a Liquid Asset Partners annak kapcsán hozta meg a jövő hét elejétől érvényes döntését, hogy nehézségekbe ütközött a márkakereskedői hálózat bőví­tése és ezzel együtt az eladások is alulmaradtak a korábban tervezettektől.

 

A jelenlegi ügyfeleknek ugyanakkor nem kell aggódniuk, mert az EBR a továbbiakban is biztosí­tja az alkatrészellátást és a technikai támogatást az aktuális képviseleteinek, tehát a garanciális és egyéb javí­tások nem ütköznek akadályokba.

 

Mi várható a folytatásban?


A jelenlegi döntés tulajdonképpen a márka hibernálásának tekinthető. Egyelőre ugyanis abban bí­znak a döntéshozók, hogy a jövőben sikerül találni egy megfelelő stratégiai partnert, aki beszállna az üzletbe és segí­tene talpra állí­tani az egykor egész szépen meglóduló és indiai partnerével, a Hero-val közösen európai terjeszkedést fontolgató motorkerékpár-gyártót.