Újra beindultak a motoros képzések

íprilis 20-án, szombaton ismét vezetéstechnikai képzésre hí­vta a tavasz által a szabadba csalt motorosokat a Route 82 Motoros Túraklub.

Ezzel megint kezdetét vette egy, az országban egyedülálló rendezvénysorozat, melyet továbbra is a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Felügyelet, valamint a helyszí­n biztosí­tásával az ETO Park támogat.

 

 

A tréning során a motorosok elsősorban az alapvető motorkezelési technikákkal ismerkedtek, felkészülve ezzel az idei motoros idényre. Az oktatást a már jól bevált rendőrpáros, Dénes László és Tabi Sándor alkotta.

 

A képen balról jobbra:
Lencse István 2. helyezett, Maszlavér Gábor 1. helyezett, Kocsis Attila, Nagy íkos 3. helyezett.

 

Kocsis Attila, a Túraklub elnöke kifejezetten örült a sok, új arcnak: „Nagy öröm számunkra, hogy ezt a rendezvénysorozatot ismét meg tudjuk rendezni, melyért külön köszönettel tartozunk Rosta Roland rendőr századosnak, a Győr-Moson-Sopron megyei MKBB titkárának. A tréning népszerűségét és szükségességét igazolja, hogy a meghirdetést követő 36 óra alatt elfogyott a 30 résztvevő számára fenntartott hely. Idén összesen öt képzést tartunk, melynek a múlt hétvégi „bemelegí­tés” volt a kezdete. A továbbiakban havonta tartunk egy-egy ilyen tréninget, melyre szí­vesen várunk minden motorost, aki szeretné a motorját kényelmesebben, biztonságosabban kezelni. Az egyes elsajátí­tott technikák, mint például a kikerülés és vészfékezés esetében lényeges, hogy ezeket addig gyakorolja az ember, amí­g ösztönszerűen, reflexből végre nem tudja hajtani, hiszen vészhelyzetben nincs idő a gondolkodásra. A gyakorlást követően a jelenlévők egy házi versenyen is részt vehettek, melynek során a begyakorolt feladatokat kellett időre végrehajtani. A legjobb időt Maszlavér Gábor érte el, a második helyezett Lencse István lett, akit Nagy íkos követett a harmadik helyen.”

 

 

A következő képzést 2013. május 19-én tartják, melyről a Route 82 Motoros Túraklub honlapján tájékozódhat. Bővebb információért Kocsis Attilánál lehet érdeklődni a szoros@t-online.hu e-mail cí­men.