Újabb részletek derültek ki a 2014-es Dakar-raliról

Világbajnok motort villantott a Honda a verseny párizsi tájékoztatóján.

A francia fővárosban tartották a kb. másfél hónap múlva, az argentin Rosarióban kezdődő 2014-es Dakar-rali hivatalos prezentációját. A helyszí­nválasztás nosztalgikus, hiszen korábban innen indult a verseny, most pedig látványosságaival gyönyörű környezetet adott a tájékoztatónak. Étienne Lavigne és David Castera, a Dakar verseny- és sportigazgatója volt az este főszereplője, hiszen eddig ismeretlen részletekkel álltak elő a 2014. január 5-én rajtoló küzdelemről. 8700 kilométer vár a versenyzőkre, ebből 5228-on az idővel kell viaskodni. A pihenőnap az argentin Saltában lesz, mielőtt az úvonal bolí­viai területre vezet, hogy aztán a chilei Valparaí­sóban érjen véget.

 

 

A HRC nem csak pilótáit, Paulo Goní§alvest, Joan Barredát és Hélder Rodriguest vonultatta fel, megmutatták Goní§alves motorját is, amin a marokkói ralin világbajnok lett. Hosszú, nehéz versenyre számí­tanak, amiben külön izgalom lesz a bolí­viai szakasz. Mindeközben a Tokyo Motor Show-n a Honda CRF450 RALLY állt a figyelem középpontjában a MotoGP-világbajnok motorral és más, 2014-es Honda-modellel együtt.

 

 

A tájékoztató utáni napon Le Havre-ban kezdték el felkészí­teni az európai járműveket a hajózásra, hiszen egy hónapon belül át kell kelniük.