Újabb lábat növeszt a BMW

Kedves olvasóink bizonyára észrevették, hogy az utóbbi időben szinte az összes nagyobb gyártó előhozakodott valamilyen klasszikus formavilágú modellel. Az úgynevezett Café racer és Scrambler gépek tábora mostanra igen népessé duzzadt és a jelenlegi kilátások szerint a tendencia még korántsem ért véget.

 

Az MCN magazin megtudta, hogy a BMW-nél olyannyira komolyan veszik a retrósí­tást, hogy a kaland-, a sport-, a városi és az elektromos részlegük mellé létrehozzák a Heritage (örökség) szekciót, ami teljesen önálló egységet képez a fejlesztőcsoportok között és kizárólag a klasszikus formavilágú tí­pusokra fókuszál.

 

A brit lapnak maga a vezérigazgató, Stephan Schaller erősí­tette meg, hogy az új osztály nem kevesebb, mint három modellel tervez még idén előállni, melyek egytől-egyig az R nineT alapjaira épülnek.

 

BMW R nineT

 

Egyelőre úgy tűnik, hogy a három újdonság közül egy a legendás GS-eket és egy az RS-eket fogja felelevení­teni. Az őszi szalonokra várható különlegességek harmadik tagjáról egyelőre nincs információ.

 

Azt tehát jól látszik, hogy a bajor gyártónál komoly potenciált sejtenek ebben a szegmensben. Kí­váncsian várjuk, hogy milyenek lesznek a heritage modellek, illetve hogy miként reagál majd rájuk a piac.

 

(MCN)