Újabb feltámasztott márka?

Mintha záporoznának az ismét feltámadó gyártók, bár a legtöbb a megfelelő pénzügyi háttér hiányában hamar elbukik. Most a keleti blokkból próbálkoznak.

Emlékeznek még a Minsk motorkerékpárokra? Ugye csak homályosan. Most pedig nézzék meg ezt a képet:

 

 

Ugye, hogy nem pont ez ugrott be? Pedig ez a M1nsk TRX 300i, a belarusz cég új túraendurója, és egyben a cég zászlóshajója. Bizonyos szögekből nézve kicsit Hondás, másokból inkább a BMW F 800 GS-t idézi, de ennyi bizonytalankodás talán megbocsátható egy halálból visszatérő gyártónál.

 

 

A M1nsk TRX 300i szí­ve egy 250 köbcentis, befecskendezéses egyhengeres blokk, ami 26 lóerős csúcsteljesí­tményét 8000-es fordulatnál adja le – sajnos forgatónyomatékot nem adnak meg a tí­pushoz, bár ott sem számí­thatunk csodára.
A hí­rek szerint hatsebességes váltóval szerelt tí­pus végsebessége 140 km/h, vagyis ha hosszú száguldásra nem is, kényelmes utazásra alkalmas lesz a 155 kilós gép – a barangolásban a 15 literes tank is partner lesz, ami három-négyszáz kilométeres hatótávot í­gér.

 

 

A fordí­tott teleszkópvilla, és az elöl-hátul tárcsafékes lassí­tóberendezés bí­ztató, ám sem az összeszerelési minőségről, sem a tí­pus áráról nincs még hí­r.